Početna arrow Aktuelnosti arrow NAUČNO IGRALIŠTE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NAUČNO IGRALIŠTE

U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, krajem protekle nedelje, u tržnom centru "BIG", održana je peta najveća i najzabavnija promocija nauke u našoj zemlji „Noć istraživača“.

Svi programi Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno usko-stručno obrazovanje. Kao i prethodnih godina, jedan od pokrovitelja ovog jedinstvenog događaja je bila i Erste banka.

Naša škola se posetiocima sajma predstavila sa interaktivnim igrom „Little alchemy“: Od čega šta nastaje? Nauči kroz igru! 

Putem kompjuterske igre „Mali hemičar“, mališani su kroz zabavu saznali nešto više o prirodnim elemntima, a najuspešnije takmičare nagradila je ERSTE banka! 

Ova manifestacija finansirana je iz programa HORIZON 2020, koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru pod-programa Marija Kiri. Ove godine ovaj jedinstveni događaj je održana u čak 9 gradova u Srbiji, i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Pančevu, Jagodini i Ćupriji i u pet ruralnih područja.

Noć istraživača je pokrenuta prvi put na evropskom nivou 2005. godine u okviru FP6 programa “Istraživači u Evropi 2005″. Inicijativa se sastoji od jednodnevnog događaja koji se istovremeno odvija u 32 zemlje Evrope, u više od 200 gradova. Projekat javnosti nudi aktivnosti obrazovno-zabavnog karaktera koje omogućavaju posetiocima da upotpune svoje znanje o istraživačima i da sami istražuju uz dobar provod.

ni 2.jpg

 

ni4.jpgni3.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >