Početna arrow Aktuelnosti arrow DUNAVSKI VEZ
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
DUNAVSKI VEZ

Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Bačke Palanke i Kulturni centar Bačka Palanka, 13. septembra 2014.godine su organizovali drugu po redu manifestaciju „Dunavski vez“.

Ove godine učešće je uzelo veliki broj udruženja iz zemlje i inostranstva, a posetioci ovog nesvakidašnjeg događaja su mogli da vide mnoštvo vezenih ručnih radova, prelepih narodnih nošnji i tradicionalnih aplikacija, pletenih šara, bordura sa područja dunavske regije...

Manifestacija je sem prodajnog imala i takmičarski karakter, u okviru kojeg su učestvovali i korisnici Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika (Ana Jakuš, Elena Jakuš, Zorana Knežević, Dragica Pena, Dušica Stojkov i Emili Tomaš). Na manifestaciji se birao najbolji rad u vezu dunavskog cveta, a kao nagrada za  najbolji rad dodeljena je originalna bačka narodna nošnja.

Osnovni cilj ove manifestacije je skupljanje narodnih nošnji i otvaranje muzeja nošnji u Bačkoj Palanci. Svaki učesnik manifestacije, na poklon je doneo deo neke nošnje ili komad ručnog rada. Prva kompletirana nošnja koja je doneta na poklon, doneta je prošle godine od strane gostiju iz Ulma i nemačkog udruženja koje se nalazi u Bačkoj Palanci.

unavski vez 1a.jpg

 

dunavski vez 1.jpg

dunavski vez 3.jpg

 

dunavski vez 2.jpgdunavski vez 4.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >