Početna arrow Projekti arrow Seminar za članove projektnog tima
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Seminar za članove projektnog tima

Seminar za članove projektnog tima, projekta „Home sweet home“ realizovan je od 16. - 17.05.2014. na Paliću pored Subotice u Republici Srbiji.

Seminaru su prisustvovali članovi projektnog tima obe škole, predstavnici partnera Vukovarske škole, Vukovarsko srijemska županija, Udruga za pomoć mentalno retardiranim osobama, Vukovar; Osječki centar za inkluziju, Osjek i predstavnica Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu,  partnerske organizacije škole iz Novog Sada.           

 

Ukupan broj učesnika seminara je bio 20. 

 

Teme seminara su bile:

1.Stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom i teorijski osvrt na specifičnosti stanja poremećaja iz spektra autizma – prof.dr. Jasmina Frey Škrinjar, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, Zagreb, Republika Hrvatska

2.  Stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom – praktično iskustvo i zakonske regulative – mr Renata Vragović, Centar za autizam, Zagreb, Republika Hrvatska

3. Stanovanje uz podršku za osobe sa intelektualnom ometenošću – teorijske osnove, praktično iskustvo i zakonske regulative – Asocijacija za promovisanje inkluzije Srbije (SAPI) – dr Dragan Lukić, MA Boban Petrović, mr Jadranka Novak Šujak.

Tokom seminara učesnici i predavači su razmenili iskustva, ideje, stavove i usaglasili se da je program stanovanja uz podršku neophodan i koristan, ali da je potrebno mnogo rada na usaglašavanju zakonskih regulativa sa realnim uslovima i inicijativa za korekciju postojećih propisa u cilju ostvarivanja uslova za kvalitetniju implementaciju i održivost programa.  

Seminar je protekao bez teškoća u radnoj i pozitivnoj atmosferi. Učesnici su se izjasnili da su informacije koje su čuli na seminaru veoma kvalitetne i da će im koristiti u njihovom budućem radu. Ostvareni su dogovori za buduću saradnju na nivou različitih institucija.

 

                                                                                         Koordinator projekta

 

                                                                                             mr. sci. Daniela Tamaš

seminar subotica 16 05 2014 (32).jpg

 

seminar subotica 16.05.2014. 1.jpg
seminar subotica 16.05.2014. 2.jpg
 
seminar subotica 16.05.2014. 3.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >