Početna arrow Aktuelnosti arrow Gostovanje profesorke Doroti Frejzer
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje profesorke Doroti Frejzer
Tokom druge polovine marta, naš gost je bila profesorka Doroti Frejzer iz Škotske, specijalista za  asisitivnu tehnologiju i augmentativnu i alternativnu komunikaciju (AAK).  

Cilj njene posete je nastavak dosadašnje i uspostavljanje dalje regionalne saradnje. Pored toga, profesorka Frejzer se bavila mentorskim radom i sa kolegama razmenjivala iskustava u radu u oblasti AAK u okviru rehabilitacije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i osoba sa oštećenim ili narušenim govorom na rehabilitaciji u zdravstvenim ustanovama.

Tokom petnaestodnevnog boravka u Novom Sadu, profesorka je održala nekoliko predavanja u prostorijama  škole i obišla sve naše objekte, gde je na licu mesta davala praktična uputstva za neposredni rad sa decom i učenicima.  

Pored toga, ona je održala prezentaciju o najsavremenijim pristupima u radu u oblasti razvoja komunikacije, ergonomije i metodama rehabilitacije osoba sa smetnjama u razvoju ili narušenim govorom za sve zainteresovane na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a takođe je gostovala na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. 

Ova poseta, već treća u nizu, realizovana je preko Internacionalne organizacije za augmentativnu i alternativnu komunikaciju (ISAAK). Treba istaći i da je profesorka Frejzer predstavnica neprofitne organizacije Dečije fondacije centralne obale (Central Coast Childrens Foundation) za Istočnu Evropu. Ta organizacija pomaže promovisanje pristupa asistivnim tehnologijama (AT) i unapređivanje resursa AAK komunikacije za decu i odrasle osobe sa oštećenim govorom i narušenom sposobnosti za komunikaciju.

U planu su dalje zajedničke aktivnosti, aktivnosti institucija i regionalna saradnja kroz zajedničke projekte.

gostovanje profesorke doroti frejzer mart 2014.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >