Početna arrow Projekti arrow Potpisivanje protokola o saradnji na realizaciji projekta „Home sweet home“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Potpisivanje protokola o saradnji na realizaciji projekta „Home sweet home“

Danas je u našoj školi potpisan protokol o saradnji na realizaciji IPA projekta „Home sweet home“ - stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom i intelektualnom ometenošću, između škole domaćina i OŠ Josipa Matoša iz Vukovara. 

U ime nosilaca projekta ugovor su potpisale mr Slavica Marković, direktorka ŠOSO  „Milan Petrović“ sa domom učenika i Anica Birač, ravnateljica OŠ Josipa Matoša. U ime partnerskih organizacija ugovor su potpisali predstavnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu i u ime župana Vukovarsko-srijemska županije, Marija Kranjčević, zamenica pročelnice. Kao saradnici projekta, ugovor su potpisale prof.dr. Biljana Drašković, prodekan za nauku Odseka za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Vlasta Škorak, predsednica udruge Osječki centar za inkluziju, kao i Jelena Hodak, tajnica Udruge za pomoć mentalno retardiranim osobama iz Vukovara.

Sa detaljima projekta prisutne su upoznale mr Daniela Tamaš, koordinator projekta i Dejana Varnica, predstavnica partnerske organizacije.

Očekuje se da ovaj projekat rezultira dugoročnom saradnjom između dve škole iz Novog Sada i Vukovara, ali i svih drugih organizacija koje će učestvovati u njegovoj realizaciji. Njihovim umrežavanjem doprineće se  obezbeđivanju preduslova za primenu programa stanovanja uz podršku za osobe sa autizmom i intelektualnom ometenošću. Pored toga, očekuje se da će planirane aktivnosti povećati nivo informisanosti roditelja, stručnjaka, studenata i šire društvene zajednice o mogućnostima i prednostima koje pruža ovakav vid stanovanja i, samim tim, uticati na bolju integraciju tih osoba u celokupno društvo.

potpisivanje ugovora 28.03.2014..jpg

 

potpisivanje ugovora 28.03.2014. 1.jpg

 

potpisivanje ugovora 28.03.2014. 2.jpg

 

potpisivanje ugovora 28.03.2014. 3.jpg
 
potpisivanje ugovora 28.03.2014. 4.jpgpotpisivanje ugovora 28.03.2014. 5.jpg
 
 
< Prethodno   Sledeće >