Početna arrow Aktuelnosti arrow Konferencija o upotrebi informaciono komunikacionih tehnologija u skolama – “Nove tehnologije u
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form






Zaboravili ste lozinku?
Konferencija o upotrebi informaciono komunikacionih tehnologija u skolama – “Nove tehnologije u

Tokom nedelje u Domu omladine u Beogradu održana je dvodnevna konferencija o upotrebi informaciono komunikacionih tehnologija (IKT)u školama – “Nove tehnologije u obrazovanju”. Na skupu su stručnjaci iz zemlje i inostranstva razgovarali o strateškom pristupu i podršci razvoju korišćenja IKT u školama, dostupnosti i mogućnostima koje nude tehnologija i oprema, o digitalnim nastavnim materijalima i radu uz pomoć interneta, o razvoju kompetencija i profesionalnom razvoju nastavnika za upotrebu IKT u nastavi, kao i o inovacijama u nastavi uz upotrebu IKT.

Cilj konferencije je bio unapređenje kvaliteta prosvetnog sistema u Srbiji i želja da  se pomogne  nastavnom i drugom osoblju u školama, kao i svima koji su uključeni u donošenje obrazovnih  politika,  da osavremene nastavni proces i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

Organizatori ovog skupa su bili Britanski savet u Beogradu u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i elekomunikacija, Britanskom ambasadom u Beogradu, Privrednom komorom Srbije, Domom omladine Beograda  i drugim partnerima.

Konferencija se odvijala kroz predavanja stručnjaka iz Velike Britanije, panel diskusije, rad po sekcijama gde su predstavljani primeri dobre prakse iz Srbije, kao i kroz sajamsku izložbu.

Naša škola je na sajamskom štandu izložila deo opreme iz oblasti asistivnih tehnologija koja je izazvala veliko interesovanje učesnika konferencije. Pored toga, tokom dva predavanja izneli smo svoja iskustva u ovoj oblasti.

Na sesiji pod nazivom „Ka inkluzivnom obrazovanju uz upotrebu IKT - primeri dobre prakse“, naša koleginica Mirjana Lazor je govorila o školskom portalu „Milanče“, namenjenom učenju na daljinu, kao i o korišćenju asistivnih tehnologija u nastavi.

Na drugoj sesiji, na kojoj su prezentovane IKT kompanije koje su učestvovale na sajmu, koleginice Mirjana Isakov i Nevena Ivković, kao i naš saradnik Žarko Sebić, predstavili su deo uređaja asistivne tehnologije koje koristimo, kao i specifičan muzički uređaj Sound beam.

S ponosom ističemo da su i domaći i strani stručnjaci prepoznali kvalitet našeg rada u oblasti IKT-a i u više navrata istakli školu kao primer dobre prakse.

otvaranje ikt.jpg

 

panel ikt.jpgmira ikt.jpg
 
konferencija ikt stand.jpg
 
 
< Prethodno   Sledeće >