Početna arrow Aktuelnosti arrow Odjeci Svetskog prvenstva u rukometu za žene
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Odjeci Svetskog prvenstva u rukometu za žene

Rukometni savez Srbije, u saradnji sa Savezom za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Novog Sada i programa "Habitat - Zlatno obrazovanje", organizovao je protekle nedelje svečanu konferenciju.  U svečanoj sali gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj” predstavljene su akcije kojima je promovisano  nedavno završeno Svetsko prvenstvo u rukometu za žene - Srbija 2013. Te aktivnosti su realizovane u 12 novosadskih osnovnih škola, među kojima je i naša. Cilj im je bio da rukomet približe učenicima i da ih zainteresuju da kroz sekcije u svojim školama počnu da treniraju ovaj sport. 

Tokom trajanja prvenstva učenici  su,u pratnji roditelja i nastavnika, bili gosti  na utakmici između Rumunije i Nemačke, i to ne samo kao gledaoci već i kao novinari - fotoreporteri.  Nekoliko naših učenika je na svečanoj konferenciji predstavilo svoje impresije kroz likovne radove i fotografije. Škola je predstavljena  i kroz kratki film i prezentaciju našeg kolege Saše Sekulovića i još nekoliko nastavnika fizičkog  vaspitanja.

Na konferenciji su govorili i Tanja Medved, član Počasnog organizacionog odbora za ženski rukomet Rukometnog saveza Srbije, Goran Krnjajić, predstavnik za sport Ministarstva omladine i sporta, kao i  Predrag Peruničić, državni sekretar u republičkom Ministatrstvu za omladinu i sport. Među zvanicama se našao i amasador Angole.

Svim školama koje su učestvovale u kampanji poklonjeno je po 10 lopti, umanjenih replika onih sa kojima se igra na Svetskom prvenstvu. 

pc101002.jpg

 

00 248.jpg00 672.jpg00 056.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >