Početna arrow Aktuelnosti arrow Aplauzi i osmesi za Bajagu
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Aplauzi i osmesi za Bajagu

Juče je u prostorijama naše srednje škole održana promocija muzičke radionice Soundbeam, a gost je bio naš poznati rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga.

Soundbeam  (u prevodu - Zvučni snop) je specijalni muzički uređaj koji je namenjen radu sa decom sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom i prvi je takve vrste u Srbiji. To je specijalizovani sistem koji prevodi gestove tela u signale za pravljenje elektronske muzike. Za mnoge naše učenike, koji zbog prirode smetnji do sad nisu mogli da  učestvuju ni u jednom obliku muzičke aktivnosti, sem u slušanju, ovaj uređaj predstavlja jedinstvenu priliku da kreiraju sopstvenu muziku.

Promocija je započela kratkim plesnim i muzičkim programom, posle čega je naš saradnik na ovom projektu Žarko Sebić, sa učenicom Natašom Pavica, demonstrirao kako radi Soundbeam. Nakon toga, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, naš sinoćni gost Momčilo Bajagić Bajaga je učenicima pričao o tome koliko je značajno baviti se muzikom. Uz mnogo osmeha i užurbane atmosfere, zbog kratkog vremena, usledilo je deljenje autograma i fotografisanje sa poznatim umetnikom.

Promocija Soundbeama, uređaja koji smo dobili zahvaljujući ljubaznoj donaciji Delta fondacije, ostaće nam svima u lepoj uspomeni.

Samo nekoliko minuta nakon završetka promocije Bajaga je na svojoj Facebook stranici objavio ovu fotografiju:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152115518247682&set=a.10150294729127682.352938.14051492681&type=1&theater

 

bajaga 12.12.2013..jpg
 
< Prethodno   Sledeće >