Početna arrow Radni centar arrow DANCE FEST NOVI SAD 2013
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
DANCE FEST NOVI SAD 2013
Internacionalni plesni festival Dance Fest Novi Sad održan je u periodu od 22. do 24. novembra 2013. godine u Maloj dvorani SPC „Vojvodina“.

Peti po redu, Dance Fest, kao i svake godine se sastojao od takmičarskog i revijalnog dela kao i vanscenskih plesnih radionica, koje su održane od strane renomiranih koreografa i plesača širom sveta, okupio je oko 3.000 učesnika iz 19 zemalja Evrope i Afrike.

Drugi takmičarski dan nastupili su i korisnici Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, Silvija Barna, Emili Tomaš, dok su se najsjajnijim odličjem okitili Jelena Stefanoska i Rajko Reljić.

Dance Fest je festival koji slavi kvalitet i raznolikost plesnih stilova kroz „live“ nastupe i radionice. On predstavlja fuziju mladih plesača, budućih i već poznatih umetnika, kao i priznatih svetskih plesača i koreografa.

Uzrast učesnika se kreće od 3-30 godina, a zastupljen je veliki broj „street“ i „art“ plesova kao što su: klasičan, moderan i jazz balet, akro plesovi, etno/nacionalni plesovi, mjuzikl, MTV produkcija, Hip Hop, Break Dance, Electro Dance i mnogi drugi.

Prvo održavanje Dance Fest-a vezuje se za 2009. godinu, kada je učestvovalo 450 takmičara iz Srbije, Republike Srpske, BiH i Makedonije. Već tada, ova manifestacija ritma i plesa privukla je značajan broj gledalaca. Godinu dana kasnije, festival je prerastao u internacionalnu plesnu manifestaciju i okupio 1.000 učesnika iz velikog broja evropskih zemalja.

dance.jpg 

 
< Prethodno   Sledeće >