Početna arrow Radni centar arrow „ŠAH BEZ BARIJERA“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
„ŠAH BEZ BARIJERA“
Korisnik Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, Afrim Uka, proglašen je za pobednika šahovskog turnira „Šah bez barijera“, koji se povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održao 28.novembra 2013.godine u Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi u Zemunu.

U konkurenciji od 20 takmičara, Afrim Uka, korisnik radionice za reciklažu sekundarnih sirovina je pobedio u svih pet krugova, i kao najbolji takmičar zasluženo osvojio pehar.

U okviru turnira, našu školu su predstavljali i Miroslav Makarin, Ninoslav Zinajić i Nikola Jevtić, takođe korisnici Radnog centra. Kao nastavno osoblje, korisnike su na turniru bodrili i članovi naše šahovskog kluba, Dragiša Đukić i Roko Radovniković.

Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, podršku Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Beograda, a u relizaciji šahovskog kluba „Pogledi“.

Šahovski klub „Pogledi“ je sportska organizacija sa statusom udruženja građana koja na osnovu dobrovoljnosti, solidarnosti, humanosti, okuplja ljude dobre volje, pre svih, stanare Doma i zaposlene u Ustanovi kao i sve osobe sa invaliditetom, prijatelje i saradnike Doma oko zajedničkog cilja da obezbedi odgovarajuće uslove za svoje članove, da se na organizovan i kulturan način bave šahom.

sah.jpgsah1.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >