Početna arrow Projekti arrow Međunarodna konferencija: "Multimarginalizovnost osoba sa autizmom u procesu društvenih promena
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija: "Multimarginalizovnost osoba sa autizmom u procesu društvenih promena

U periodu od 17. 06.2005. do 19.06.2005. godine održan je Međunarodna konferencija: "Multimarginalizovnost osoba sa autizmom u procesu društvenih promena" koji je finansijski podržan od strane Republičkog Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Autor
Miško Šekularac
064/157–98-78
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Daniela Tamaš
064/244–72–42
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Image
Image

Konferencija je održana u Novom Sadu u organizaciji stručnih saradnika Društva za pomoć osobama sa autizmom Grada Novog Sada u partnerstvu sa Republickim udruženjem Srbije za pomoc osobama sa autizmom, Društvom defektologa Vojvodine (podsekcija za autizam) i ŠOSO "Milan Petrović", organizaciona jedinica za tretman dece, omladine i odraslih sa autizmom. Autori projekta su Daniela Tamaš i Miško Šekularac diplomirani defektolozi. Osnovni cilj seminara je bio otvaranje kanala komunikacije izmedu organizacija, vladinih, nevladinih i pojedinaca zainteresovanih za ovu još uvek nedovoljno istraženu oblast. Ukupan broj učesnika na seminaru je 94, od kojih je finansirano projektom 27 osoba. Veoma značajan deo projekta predstavlja prisustvo ljudi iz lokalne uprave na samom seminaru. Tokom tri dana Konferencije prezentirano je ukupno 16 stručnih radova. Teme radova su usko vezane za socijalnu politiku i marginalizaciju osoba sa autizmom u procesu društvenih promena. Centralni deo Konferencije su bili okrugli stolovi na kojima su razmatrani uslovi u kojima se nalaze, žive i rade porodice osoba sa autizmom, kao i odnos društva prema osobama sa ovim sindromom. Na okruglom stolu koji je održan drugog dana Konferencije doneti su zaključci svedeni na nekoliko ZAHTEVA upućenih svim resornim Ministarstvima kao javni apel da se pitanje osoba sa autizmom u našoj zemlji pokrene.

 
< Prethodno   Sledeće >