Početna arrow Aktuelnosti arrow Sportski dan za osobe sa invaliditetom
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Sportski dan za osobe sa invaliditetom

U okviru Dečije nedelje, u osnovnoj školi je juče održan Sportski dan za osobe sa invaliditetom. S učenicima i nastavnicima družili su se naši proslevljeni stonoteniseri paraolimpijci, osvajači brojnih medalja, najuspešniji u istoriji našeg sporta za osobe sa invaliditetom: Borislava Perić i Zlatko Kesler, kao i profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani kineziterapeut, Branko Đukić i proslavljeni trener Vlado Zakić.

Druženje, u kome su učestvovali naši gosti iz Doma u Veterniku, počelo je zagrevanjem i vežbama oblikovanja. Nakon toga, učenici su pričali sa gostima o njihovim počecima bavljenja sportom, ali i o nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Usledila je demonstracija osnovnih udaraca i sparing sa čuvenim sportistima. Druženje je završeno podelom loptica sa potpisima naših gostiju, a najuspešniji učenici su pozvani da svoje stonotenisko usavršavanje nastave u Sonoteniskom klubu “Novi Sad”, koji je i ko-organizator ove akcije.

Manifestaciju su svojim prisustvom podržali i Sofija Pavlović i Nenad Ćirić iz Kancelarije za osobe sa invaliditetom pri Upravi za socijalnu zaštitu, Koviljka Pečenica, pomoćnik načelnika Uprave za socijalnu zaštitu i brigu o deci, Dan Fracile sportski direktor u STK „Novi Sad“ i član  projektnog tima Dečije nedelje, kao i Momir Vučević, nastavnik fizičkog vaspitanja i rekreator u Domu u Veterniku.

Evo kako su ovaj dogadjaj propratili mediji: 

http://www.youtube.com/watch?v=3ASGVBPwHNs sportski dan stonoteniseri 7.10.2013..jpg

 

sportski dan stonoteniseri 2013 2.jpg
 
 
 
< Prethodno   Sledeće >