Početna arrow Aktuelnosti arrow POČETAK PROJEKTA "SVI ZA PRAVA PRAVA ZA SVE"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
POČETAK PROJEKTA "SVI ZA PRAVA PRAVA ZA SVE"

Juče je u objektu Inkluzivno kreativnog centra naše škole održana radionica kojom je započeo Projekat „Svi za prava prava za sve“. Nosilac Projekta je Studentsko kulturni centar Novog Sada, a naša škole je jedan od partnera.

Početak Projekta zabeležili su i mediji. Na konferenciji za novinare govorili su zamenica pokrajinskog Ombudsmana za zaštitu prava deteta Marija Kordić, predstavnica delegacije Evropske unije u Srbiji Snježana Đukić, direktorka Škole, mr Slavica Marković i Marija Popović, menadžerka Projekta iz Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Evo nekih medijskih objava o ovom događaju:

 http://www.ombudsmanapv.org/ombjo/

http://www.najvesti.com/vesti-iz-srbije/vesti-drustvo/1359008-Svi-za-prava-prava-za-sve.html

http://vesti.krstarica.com/drustvo/svi-za-prava-prava-za-sve/

http://novosadska.tv/vest.php?id=7764

http://www.dnevnik.rs/drustvo/svi-za-prava-%E2%80%93-prava-za-sve

Projekat  je rezultat pozitivnog iskustva evropskog projekta Osvit ljudskih prava koji se bavio ljudskim pravima i mladima u Evropi. Cilj projekta je da se doprinese otklanjanju kršenja ljudskih prava i osnovnih sloboda i da se unapredi inkluzivnost i pluralizam Vojvodine putem jačanja kapaciteta nosilaca dužnosti i nosilaca prava da implementiraju međunarodne i obaveze na domaćem nivou u vezi sa zaštitom ljudskih prava u Vojvodini. Svi za prava – prava za sve! ima za cilj da doprinese aktivnom i dinamičnom obrazovanju mladih u Vojvodini u oblasti ljudskih prava, podizanju svesti o važnosti zaštite ljudskih prava i da obezbedi povoljno okruženje za interkulturalne susrete, dijalog i učenje.

Projekat obuhvata niz aktivnosti koje uključuju mlade. Neke od najvažnijih su:

·         20 radionica o ljudskim pravima i Didaktička laboratorija/istraživanje u 20 srednjih škola u 17 gradova/mesta u Vojvodini;

·         Razvoj, lansiranje i promocija SVI ZA PRAVA – PRAVA ZA SVE! online igrice;

·         Onlajn takmičenje SVI ZA PRAVA – PRAVA ZA SVE!

·         Faza I – radionica za kreiranje 4 kratka filma o primerima dobre prakse promocije ljudskih prava manje zastupljenih grupa u Vojvodini

·         Faza II - zimska radionica - atelje za razvoj pozorišne predstave o ljudskim pravima - Svi za prava - prava za sve!

·         Kampanja za podizanje svesti i integrisane marketing komunikacije Svi za prava – Prava za sve!

·         5 javnih dogadjaja (Subotica, Sombor, Kikinda, Sremski Karlovci i Novi Sad) koje uključuju predstave, koncerte, izložbe, govornički kutak itd.

p1010258.jpg
 
p1010237.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >