Početna arrow Aktuelnosti arrow NA ISTOM ZADATKU: ŠOSO “MILAN PETROVIĆ” I MMC LED ART
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NA ISTOM ZADATKU: ŠOSO “MILAN PETROVIĆ” I MMC LED ART

Kraj školske godine u objektu srednje škole obeležilo je otvaranje ŠOK ŠOSO galerije. Na otvaranju je predstavljena izložba fotografija koje dokumentuju  proces adaptacije novog prostora Led arta u Zmaj Jovinoj 22, koji su krečili učenici Škole. Inače, ŠOK ŠOSO galerija je četvrta nizu ovakvih galerija u gradu, koje promovišu širenje i pristupačnost “umetnosti“ van institucija i klasičnih izlagačkih prostora. 

Na ovaj način, nastavljena je dugogodišnja kreativna saradnja između Art klinike i Škole. Šok alijansa predstavlja lanac malih, najmanjih, tzv. Šok galerija koje promovišu novi izlagački koncept i novi oblik saradnje i udruživanja na polju kulture i umetnosti. Lanac mikrogalerija predstavlja eksperimentalni pokušaj koji istražuje i kreira nove oblike zajedničkog rada i razmene između različitih društvenih grupa unutar polja savremene umetnosti.

Na istom zadatku ovog puta sarađivali su Interventna molerska brigada ŠOSO “ Milan Petrović“ i Dežurni tim Led Art-a. Ekipe su sačinjavali učenici ŠOSO Milan Petrović: Šakira Ramadan, Hloda Marko, Nikola Vujčić, Majer Ivan, Mirsad Luga, Sefer Salimi, Kovač Đula, Jovan Sadžakov, Šlarb Nikola, Milan Jovanović, Dejan Stojanović, Ljubomir Nikolić i nastavnik Zoran Petrić, kao i Nikola Džafo i Slobodan Stošić iz Led Art-a.

Pored izložbe u ŠOK ŠOSO galeriji, učenici su mogli da uživaju i u instalaciji pokretnog pozorišta, autora Vladimira Ilića, kao i izložbi lutaka i pratećoj video instalaciju.

Dešavanja je upotpunila i radionica tokom koje je muzičar, Žarko Sebić, demonstrirao mogućnosti uređaja Sound Beam, jedinstvenog u Srbiji.

 

 
< Prethodno   Sledeće >