Početna arrow Aktuelnosti arrow Pobeda na konkursu
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Pobeda na konkursu
Naša učenica Ružica Bajac još jednom je pokazala kako se talenat i rad mogu udružiti i oplemeniti svet u kojem živimo. Na literarnom konkursu „Srpske majke“ koji je raspisao časopis Svetosavsko zvonce Ružica je osvojila treće mesto u kategoriji učenika srednjih škola. 

Njen sastav „Prava majka“ žiri je nagradio diplomom i digitalnim fotoaparatom, a publika gromkim i dugim aplauzom i čestitkama. Dodela nagrada održana je 24. maja, u svečanoj sali Ruskog doma u Beogradu, a svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ambasade Ruske federacije u Srbiji.

Ovo je njen nagradjeni rad:

 

Prava majka

Pohitala duša moja da opiše jedinstvenost jedne osobe koja ima ulogu moje majke. Posebna je to osoba. Oseti svako malo i veliko dete, a posebno srce moje i dušu pošto ova majka moj bol, tugu i radost moga srca sluša. Pošto nema planete u kojoj majka ne voli svoje dete, i dete svoju majku, ja smatram svoju hraniteljicu za sopstvenu majku. Njena ruka sa moga lica suzu briše, pa zato odluči moje srce da ovu majčinsku ljubav opiše. Posle božije ljubavi jedina je majka ta koja pruža ljubav bez bola, osmeh bez suza i put bez trnja koji ga sa srećom prati kroz život celi i koji bi dete trebalo s nekim da podeli. Stoga sam i odlučila da opišem baš moju hraniteljicu Jasminu. Baš nju sam izabrala zato što je od prvog dana kada sam kročila u njen dom bila kao moja prava majka. Te smo prve dane našeg poznanstva zasnivale na osnovi poverenja i poštovanja. Teškoćama smo čeličili našu ljubav. Posle dugog truda ja sam zasijala kao najsjajnija zvezda, a to je zbog toga što sam i ja dobila majku. U svima nama postoji svetlost koja iz nas zrači, ali ne sija svako istom svetlošću. Jedino ona prava ljubav obasjava svetlošću, a to je majčinska ljubav. Moja sestra i ja živimo četiri godine sa Jasminom. Možemo reći da smo zaista srećne, pune radosti, osmeha i ljubavi. Čak i kada tuga zavlada našim mislima, osmeh i nežnost naše prave majke leči svaki uzrok naše tuge. Zato nam ne treba ljubav neke druge majke! Ljubav i brižljivost naše hraniteljice nas hrani i uz božiju pomoć od neprijatelja brani. Zato najiskrenije želim da joj zahvalim što od Boga za nas slobodu, razum i zdravlje moli. To radi samo onaj ko iskreno voli. Zato mene duša boli, jer rastanak će uskoro doći, ali da prestanem da je kao majku volim to nikad neću moći. Želim da zna, gde god da budem i kakve god nove ljude da upoznam, da će ona uvek prava majka u mom srcu da bude. 

ispred ruskog doma.jpg

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >