Početna arrow Aktuelnosti arrow 12. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
12. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju
Na poziv naših dragih kolega i prijatelja iz Pule, sredinom aprila posetili smo 12. Državnu smotru radova učenika s teškoćama u razvoju u tom gradu. 

 

Smotra je trajala dva dana i za to vreme uspeli smo da saznamo više o problemima na koje nailaze osobe sa invaliditetom prilikom zapošljavanja u Hrvatskoj i načinima da se oni prevaziđu. Takođe, Smotra je bila i dobra prilika da našim domaćinima, kao i svim ostalim zainteresovanim učesnicima skupa, predstavimo našu školu, zakonski okvir u kojem delujemo i sve ostalo što mi kao škola radimo.

Drugog dana Smotre, u petak, 19. Aprila, održana je izložba učeničkih radova. Na toj manifestaciji našu je školu uspešno predstavila učenica Ružica Bajac. Ružica je svojim literarnim radovima već osvojila srca drugova i drugarica u Novom Sadu, a ovo je bila izuzetna prilika da njene reči i poruke dođu i do dece iz drugih gradova. Osim gromoglasnog aplauza kojim je nagrađena za čitanje svojih radova, najveće priznanje za Ružičin rad došlo je spontano od koleginice iz Hrvatske koja je zamolila za dozvolu da Ružičinu pesmu o štetnosti duvanskog dima  istakne u svojoj učionici.

Na kraju, sve pohvale zaslužuju i organizatori Smotre koji su nam boravak u Puli učinili dragocenim iskustvom za pamćenje.

Do nekog sledećeg susreta, nosićemo u srcu Pulu kao grad dobrih ideja, dobrih poruka i dobrih ljudi.

 

pula smotra 080.jpg

 

pula smotra 030.jpg

  

 
< Prethodno   Sledeće >