Početna arrow Aktuelnosti arrow "ŽIVOT BEZ OGRANIČENJA"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
"ŽIVOT BEZ OGRANIČENJA"
Za vreme boravka u Novom Sadu čuveni motivacioni govornik, Australijanca srpskog porekla Nik Vujičić posetio je 22.09.2012.godine ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, gde je održao predavanje deci sa posebnim potrebama, njihovim roditeljima i gostima.

"Prvi put sam u Novom Sadu i drago mi je što sam sa vama jer smatram da svojim primerom mogu da vas motivišem i pokažem vam šta sve čovek može ukoliko ima veru i nadu, ukoliko je motivisan da postigne svoju misiju na ovoj zemlji", rekao je Vujičić polaznicima ove škole.

Vujičić, koji je rođen bez nogu i ruku, uspeo je da, pored brojnih kriza u detinjstvu i tinejdžerskom dobu, nađe svoj put: završio je dva fakulteta, oženio se, čeka prinovu, a Srbija je 43. zemlja koju je obišao sa organizacijom "Život bez udova", i u kojima je održao govore ne samo pred brojnom publikom već i u mnogim parlamentima zalažući se za što bolju integraciju osoba sa invaliditetom.

Značaj njegovog dolaska u novosadsku školu se ne mora posebno isticati - na licima učenika i njihovih roditelja se videlo koliko im je to bilo važno, kao i činjenica da je Vujičić strpljivo odgovarao na sva njihova pitanja. Publici se obratio i njegov otac, koji je istakao značaj volonterskih organizacija i samoorganizovanosti roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

"Zabluda je da je na Zapadu sve sjajno organizovano. Situacija je drugačija. Mi smo u Australiji morali sami da organizujemo, na primer, Nikov odlazak na trogodišnje studije. Nismo dobili novčanu pomoć od države, imali smo pomoć od nevladine organizacije koja nam je obezbedila volontera koji će Niku pomagati, a jedino smo imali obezbeđen taksi prevoz od škole do fakulteta. Mnogo može da se uradi, ali inicijativa mora poteći od vas samih i onda je moguće sve organizovati", istakao je Bora Vujičić.

nick.jpgnick1.jpgnick2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >