Početna arrow Aktuelnosti arrow TRADICIONALNE MANIFESTACIJE U BANOŠTORU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
TRADICIONALNE MANIFESTACIJE U BANOŠTORU
Pod nazivom „Očistimo reku Dunav“ u Banoštoru je 30.06.2012.godine po prvi put održana manifestacija „Međunarodni dan Dunava opština Beočin, mesna kancelarija Banoštor“.

Cilj ove manifestacije je podizanje svesti o neophodnosti očuvanja jedne od najlepših evropskih reka i značaju Dunava za život i budućnost preko 80 miliona ljudi koji žive u njegovom slivu.

Dunav je reka bez koje se, kako kažu stanovnici Banoštora, život ovde ne može zamisliti. On povezuje mlade i stare, sportiste, umetnike i sve druge ljubitelje prirode.

Sam događaj je počeo edukativnim programima za najmlađe, koji su posle toga čistili priobalje, a potom i oslikavali figure od recikliranog papira, motivima koji ih vežu za samu reku.

Nakon ekološke likovne radionice i izložbe radova, u okviru koje su učestvovali i učenici ŠOSO ”Milan Petrović” (oslikavanje atutobuske stanice) usledilo je takmičenje u ribolovu, ali i turnir u malom fudbalu, a zatim i takmičenja u veslanju, šahu, ali i kuvanju riblje čorbe, u kom se nadmetalo više od 60 učesnika.

banostor1.jpgbanostor3.jpgbanostor.jpgbanostor2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susreti vinogradara i vinara u Banoštoru takođe nisu mogli da proteknu bez predstavnika škole „velikog srca”. Naime, u okviru manifestacije "Dane grožđa", koji se održavaju već 17. po redu put u ovom sremskom selu, korisnici ŠOSO „Milan Petrović” su 02.09.2012.godine oslikavali zid obdaništa, i samom slikarskom radionicom, dali neku novu notu ovoj predškolskoj ustanovi.

banostor4.jpgbanostor5.jpgbanostor6.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >