Početna arrow Aktuelnosti arrow NOVINE O PRUŽANJU SOCIJALNIH USLUGA U ODNOSU NA NOVI ZAKON O SOCIJALNOJ ZAŠTITI
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NOVINE O PRUŽANJU SOCIJALNIH USLUGA U ODNOSU NA NOVI ZAKON O SOCIJALNOJ ZAŠTITI
U cilju pružanja neophodnih znanja o novinama u sistemu socijalne politike nastale usvajanjem novog Zakona o socijalnoj zaštiti, a u organizaciji Grupe 484 u Inkluzivno-kreativnom centru ŠOSO „Milan Petrović”, 14. i 15.06.2012.godine održan je dvodnevni seminar „Novine u pružanju socijalnih usluga i uloga lokalne samouprave u odnosu na novi Zakon o socijalnoj zaštiti“.

Predstavnici gradskih opština, centara za socijalni rad, gerantoloških centara iz sedam opština širom Vojvodine upoznali su se sa promenama u sistemu socijalne zaštite, relevantnim strateškim i zakonskim dokumentima, kao i o njihovoj ulozi u implementaciji zakona i javnoj nabavci usluga socijalne zaštite.

Prvi dan obuke bio je posvećen relevаntnim nаcionаlnim strаteškim dokumentima i njihovom uticаj nа rаzvoj i prirodu uslugа u lokаlnoj zаjednici. Predstavljen je novi Zаkon o socijаlnoj zаštiti i razmotrena su sistemskа i koncepcijskа opredeljenjа, sistem uslugа socijаlne zаštite i regulаtorni sistem, mehаnizmi uspostаvljаnjа i prаćenjа kvаlitetа usluge.

Drugog dana treninga, polaznici su imali prilike da unaprede svoje znanje u oblasti obezbeđenja usluga, ugovaranja i mehanizama kontrole kvaliteta.

Predavači na ovom seminaru su bili Jasmina Ivanović, rukovodilac grupe za unapređenje sistema socijalne zaštite u Ministarstvu rada i socijalne politike i Vladan Jovanović, nezavisni konsultant.

socijalicaa.jpgsocijalicaa1.jpgsocijalicaa2.jpgsocijalica3.jpg 

 
< Prethodno   Sledeće >