Početna arrow Aktuelnosti arrow "IMA L’SLAĐE ŠTO NA SVETU, OD OSMEHA TOG”
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
"IMA L’SLAĐE ŠTO NA SVETU, OD OSMEHA TOG”
Na najvećem festivalu za decu u jugoistočnoj Evropi, u čast pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, u periodu 06-10.2012.godine, na 10 različitih lokacija u gradu održane su jubilarne 55. Zmajeve dečje igre.

Moto ovogodišnjih igara, koje je u Sremskoj Karlovcima otvorila glumica Mira Banjac je bio Zmajev stih "Ima l’slađe što na svetu, od osmeha tog", a kao novina, u okviru tradicionalne manifestacije realizovani su dečji mjuzikli, nastup mladih di-džejeva, kao i akcija "Mali ljudi u radiju".

U ovogodišnjem Karnevalu na temu „ekologija i recilkaža“ učestvovalo je četvoro učenika ŠOSO „Milan Petrović“. U prikladnom kostimima učesnici su prošetali u povorci od Dunavske ulice, kroz Zmaj Jovinu do Velike scene. Među 50-tak najuspešnijih i originalnih ostvarenja, uspešnih kostima, našli su se i naši učenici, te je njihovo učešće nagrađeno prikladnim nagradama. Organizatori i realizatori aktivnosti bile su Ruža Šarić, Milica Petrović i Danijela Dapčević.

Nosilac Zmajevog dečjeg štapa ove godine bio je književnik Slobodan Pavićević, dok su priznanja za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu pripala Branku Milićeviću Kockici, Božidaru Mandiću i listu "Bijela pčela" iz Rijeke.

zmaj.jpgzmaj1.jpgzmaj3.jpgzmaj5.jpgzmaj2.jpgzmaj4.jpgzmaj6.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >