Početna arrow Aktuelnosti arrow DEVETA „NEONSKA“ NOĆ MUZEJA U 65 MESTA SRBIJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
DEVETA „NEONSKA“ NOĆ MUZEJA U 65 MESTA SRBIJE
Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja 19. maja 2012.godine, po deveti put, otvorila je vrata preko 200 muzeja, galerija i izložbenih prostora u 65 mesta u Srbiji.

Kroz 100 sadržaja na 50 lokacija u Novom Sadu predstavljena je dekada 50-ih, a posetici su mogli da kroz izložbe vide početke najpopularnijeg muzičkog žanra - rokenrola. Zainteresovani su mogli da saznaju čemu služi “drapiranje”, ali i videti kako izgledaju tradicionalne vojvođanske kuhinje.

Priređena je i degustacija bačkih medenjaka, šapica, lenje pite sa višnjama i kifle sa salom. Friziralo se u stilu osamdesetih, a zaljubljenici u gigabajte mogli su da pogledaju kućne računare koji su bili popularni u bivšoj SFRJ 80-tih godina.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ se u okviru ove tradicionalne manifestacije predstavila video prezentacijom radova talentovanih učenika na temu „Različiti svetovi“, a realizovana je bila na platnima u izlozima školske galerije „AteljeMP“ i vidljiva i sa ulične strane.

Rapsodija o magarcima. Britke, brze, satirične digitalne grafike mladića koji je prizore stvarnosti ispunio magarcima i zmajevima.

Autor: Srđan Vucelja (20)

Specifičan, različit, duboko ličan pogled na svet viđen očima 12-godišnje devojčice.

Autor: Anamarija Brašnjo (12)

Jelena Damnjanović (1995 godiste), crteži kredom na pakpapiru

muzej.jpgmuzejj1.jpgmuzejj2.jpgmuzejj3.jpgmuzejj4.jpgmuzejj5.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >