Početna arrow Aktuelnosti arrow RAZVOJ SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U SRBIJI
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
RAZVOJ SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U SRBIJI
Samostalna i dobrovoljna društvena organizacija građana Evropski pokret u Srbiji, uz podršku Delegacije Evropske Unije i parnerstvo IRECOOP Veneto, Regionalnog instituta za edukaciju i nevladine organizacije iz Italije, Co.Ge.S, u periodu 6- 9.marta 2012.godine u hotelu „Centar“ u Novom Sadu, organizovao je obuku „Izgradnja kapaciteta službi za zapošljavanje i pružalaca socijalnih usluga na lokalnom nivou za razvoj potencijala alternativne ekonomije u Srbiji sa fokusom na socijalno preduzetništvo“.

U okviru projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji“, koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalne politike, Nacionalne služba za zapošljavanje i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, ovaj četvorodnevni skup okupio je predstavnike opština, Centra za socijalni rad, filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, privrednih komora i regionalnih ravojnih agencija iz okolnih gradova.

Projekat je usmeren na poboljšanje socio-ekonomskog razvoja uz promovisanje inovacija i alternativne ekonomije, a kroz izgradnju kapaciteta za zapošljavanje i institucionalnih pružalaca socijalnih/preduzetničkih usluga na lokalnom nivou.

Četvrta po redu tribina je bila fokusirana na socijalno preduzetništvo, povećanje zapošljivosti socijalno ugroženih grupa, promovisanje koncepta socijalnog preduzetništva u lokalnim zajednicama i stvaranje mreže podrške za buduće socijalne preduzetnike.

Drugog dana treninga, skupu se putem prezentacije na temu „Finansijska održivost i prikupljnje sredstava-izazovi“ predstavio Jovan Marković, koordinator Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“.

U narednom periodu, Evropski pokret u Srbiji, sa ciljem ojačanja kapaciteta za davanje podrške razvoju koncepta socijalnog preduzetništve realizovaće još tri tribine u Subotici, Novom Pazaru i Nišu.

evropski pokret.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >