Početna arrow Aktuelnosti arrow ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U PLIVANJU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U PLIVANJU
U okviru jednog od najmodernijih sportskih kompleksa u regionu, zatvorenog bazena u Kragujevcu, 26.02.2012.godine održano je 5. Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u plivanju.

Na takmičenju je pored ŠOSO “Milan Petrović” iz Novog Sada učestvovalo i deset gradova, u kojima postoje i rade sportska društva dece i omladine sa posebnim potrebama (Pirot, Vranje, Jabuka, Pančevo, Beograd, Čačak, Kruševac, Niš, Zrenjanin i grad domaćin Kragujevac).

I ovoga puta, našu obrazovnu ustanovu u dva plivačka stila - prsno i kraul, predstavljali su korisnik Dnevnog boravka Josif Jurišić i korisnik Radnog centra Nenad Žigić.  

Jurišić se u sedištu Šumadijskog okruga okitio sa dve bronzane medalje. Naime, u konkurenciji od pet takmičara osvojio je treće mesto u disciplini 25 metara prsno, dok je treći poziciju osvojio i na utrci 25 metara kraul.

Žigić je svoje plivačke sposobnosti pokazao na trci 25 metara kraul, inače disciplini u kojoj se takmiče sportisti sa daunovim sindromom, autizmom i kombinovanim smetnjama, osvojivši prvo mestu i zlatnu medalju u konkurenciji od sedam takmičara.

Naše plivače ka sjajnom uspehu predvodili su nastavnici fizičkog vaspitanja, Zorica Stanković i Igor Gatalo.

kragujevac3.jpgkragujevac4.jpgkragujevac6.jpgkragujevac5.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >