Početna arrow Aktuelnosti arrow “VIŠE NE UČIM ZA ISPITIVAČE I NJEGOVE ĆEFOVE, VEĆ ZA SVOJ POZIV I ŽIVOT”
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
“VIŠE NE UČIM ZA ISPITIVAČE I NJEGOVE ĆEFOVE, VEĆ ZA SVOJ POZIV I ŽIVOT”
Na Beogradskom sajmu u periodu od 23. do 30. oktobra 2011. godine održane su tri velike manifestacije, koji čine jednu smisaonu celinu, a cilj im je da doprinesu razvoju kulture, širenju najrazličitijih znanja i podsticanju stvaralaštva, 4. Sajam obrazovanja “Zvonce”, 56. Međunarodni beogradski sajam knjiga i 42. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu “Učila”.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” je tradicionalno svoje učešće uzela na sajmu obrazovanja “Zvonce”, koji se ove godine realizovao pod motom “Više ne učim za ispitivače i njegove ćefove, već za svoj poziv i život”.

Tokom sedmodnevnog učešća na sajmu škola “velikog” srca se predstavila sa setovima različitih didaktičkih sredstava, koja su namenjena deci predškolskog i nižeškolskog uzrasta za stimulaciju uspešnog i kvalitetnog razvoja. 

Takođe su realizovane i tri kreativne radionice, za izradu nakita od keramike, mozaika od različitih vrsta materijala i kolaž-tehnika od prirodnih materijala na ručno rađenom recikliranom papiru.

Programom izlaganja ove godine bili su obuhvaćeni svi segmenti obrazovnog sistema - osnovne i srednje škole, fakulteti i univerziteti, podrška i negovanje talenata, promocija doživotnog učenja, stručno obrazovanje, obrazovanje odraslih, transfer znanja, inkluzivno obrazovanje, kao i međunarodna obrazovna saradnja.

Ljubitelji knjiga su se pod sloganom “Knjige spajaju ljude”, preko 800 izlagača iz 27 zemalja širom sveta mogli upoznati sa velikim brojem novih izdanja i družiti sa domaćim i inostranim autorima.

Počasni gost manifestacije je bio portugalski jezik, a kroz moto nastupa “Jedan jezik, mnoge kulture” bilo je predstavljeno oko 40 izdanja i 20 pisaca portugalskog govornog područja - Angola, Brazil, Gvineja Bisao, Zelenortska ostrva, Istočni Timor, Mozambik, Portugal i Sao Tome e Prinsipe. Naredni počasni gost “Otvorene knjige” najvećeg sajamskog događaja ovog tipa u regionu biće Mađarska.

U izlagačkom programu Sajma opreme i sredstava za savremenu nastavu “Učila”, kao i prethodnih godina, bilo je predstavljeno sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova različitih nivoa i struka - od školskog nameštaja i nastavnih sredstava, do školskog pribora i potrošnog materijala.

zvonce.jpgzvonce1.jpgzvonce3.jpgzvonce4.jpgzvonce5.jpgzvonce7.jpgzvonce8.jpgzvonce9.jpgzvonce10.jpgzvonce11.jpgzvonce2.jpgzvonce6.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >