Početna arrow Aktuelnosti arrow U RAZLIKAMA JE NAŠA SLIČNOST
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
U RAZLIKAMA JE NAŠA SLIČNOST
Pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada - Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, a pod motom “Dece ima razne al svako dete je ličnost razlike nisu kazne u razlikama je naša sličnost“, u periodu od 3. do 9. oktobra 2011.godine, obeležena je tradicionalna manifestacija posvećena deci - Dečija nedelja.

Otvarajući ovu manifestaciju u Inkluzivno kreativnom centru ŠOSO „Milan Petrović“, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je poručio da deci treba usađivati prave vrednosti i usmeravati ih na ispravan put. Pavličić je napomenuo da to podrazumeva da „našu decu naučimo da su razlike između ljudi bogatstvo, odnosno da su razlike naša sličnost“.

S obzirom da je ovogodišnje izdanje Dečije nedelje posvećeno promociji prava dece sa smetnjama u razvoju, ova manifestacija je predstavljala pravu priliku da se javno govori o ovom pitanju, da se sačine analize postojećeg stanja i da se podrže sva nastojanja i akteri u težnji da se uspostavi, objedini savremeni sistem za promociju prava i njihovu punu integraciju u sredinu. 

Program obeležavanja ove manifestacije koja se u našem gradu realizuje više od deset godina sa ciljem ukazivanja na dečije specifične potrebe, načine na koje se one mogu zadovoljiti, i neophodnosti angažovanja svih činilaca kako bi se unapredio ukupni položaj dece u društvu, ove godine su činila 143 segmenta u kojima je aktivno učestvalo preko 2000 dece. 

Na svečanom otvaranju su brojne posetioce ovog prelepog događaja svojim programom uveseljavali: Kreativni studio “Čarlolija”, Hor OŠ “Prva vojvođanska brigrada”, deca iz vrtića PU Radosno detinjstvo, deca iz vrtića Montesori Sigurne dečije kuće, učenici III razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” i Inkluzivni hor “Ison”.

decija nedelja.jpgdecija nedelja1.jpgdecija nedelja2.jpgdecija nedelja3.jpgdecija nedelja4.jpgdecija nedelja5.jpgdecija nedelja6.jpgdecija nedelja7.jpgdecija nedelja8.jpgdecija nedelja9.jpgdecija nedelja11.jpgdecija nedelja10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola je obeležavanje Dečije nedelje podržala kroz niz programa, kreativnih radionica i izložba...

„Umetnost i inkluzija“ (izložba) - „Trešnja, Lovor, Lešnik, Zova, Dud u produkciji „PerArt“ - ŠOSO „Milan Petrović“

„Prijem prvaka u Dečiji savez“ - ŠOSO „Milan Petrović“

„Na kanalu između dva mosta“ (mala likovna kolonija) - Edukativni školski kamp ŠOSO „Milan Petrović“

„Moja učiteljica, moj učitelj“ (radionica) - u organizaciji Društva učitelja Novog Sada - ŠOSO „Milan Petrović“

„Imam pravo da...“ (radionica) - u organizaciji Društva učitelja Novog Sada - ŠOSO „Milan Petrović“

„Pano dečijih prava“ (izložba) - ŠOSO „Milan Petrović“

„Druženje uz kokice i film“ i „Seme za novo cveće“ (radionice) - u organizaciji Društva učitelja Novog Sada - ŠOSO „Milan Petrović“

„Vašar spretnih ruku“(izložba) - u organizaciji „Prijatelji dece Novog Sada“ - SPC „Vojvodina“

„17. izložba fotografija članova foto kluba ŠOSO „Milan Petrović“ (izložba) - ŠOSO „Milan Petrović“

„Izrada kreativnih radova od sakupljenih materijala“ (radionica) - ŠOSO „Milan Petrović"

decija nedelja12.jpgdecija nedelja13.jpgdecija nedelja14.jpgdecija nedelja15.jpgdecija nedelja16.jpgdecija nedelja18.jpg

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >