Početna arrow Aktuelnosti arrow PRVI SAJAM SOCIJALNE ZAŠTITE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
PRVI SAJAM SOCIJALNE ZAŠTITE
U organizaciji Ministarstva za rad i socijalnu politiku, na Beogradskom sajmu 10.februara 2012.godine održan je Prvi sajam socijalne zaštite, u okviru kojeg su učešće uzeli preko 130 izlagača, koji su na svojim štandovima prikazali deo onoga što sistema socijalne zaštite u Srbiji obezbeđuje korisnicima svojih usluga.

Otvarajući sajam, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je rekao da je za očuvanje sistema socijalne zaštite važan partnerski odnos, odnosno saradnja sa nevladinim organizacijama, lokalnim samoupravama i svima onima koji mogu da doprinesu uređenju tog sistema.

Na ovoj neprofitnoj manifestaciji su se prvi put kao izlagači predstavili ustanove socijalne zaštite - domovi za decu, stare, osobe sa invaliditetom, centri za porodični smeštaj i usvojenje, centri za socijalni rad, udruženja građana (NVO) koja pružaju usluge socijalne zaštite različitim korisničkim grupama, stručna udruženja i razne organizacije.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ se predstavila brojnim programima, uslugama i servisima koje nudi naša ustanova (uslužni centar, dnevni boravak, radni centar, stanovanje uz podršku, predah, serviz za samozastupanje, servis za ranu stimulaciju i servis za podršku porodici). 

Posetioci sajma su tog dana na jednom mestu mogli da dobiju sve potrebne informacije o ostvarivanju različitih prava iz oblasti socijalne zaštite, kao i da se kroz brojne „okrugle stolove“, radionice i prezentacije upoznaju sa reformama koje su se desile tokom protekle godine iz domena socijalne zaštite. 

socijalica1.jpgsocijalica2.jpgsocijalica.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >