Početna arrow Sportske aktivnosti arrow NAŠI OLIMPIJCI ZABLISTALI U PANČEVU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NAŠI OLIMPIJCI ZABLISTALI U PANČEVU
Pod pokroviteljstvom međunarodne organizacija koja podstiče i angažuje ljude sa mentalnim poteškoćama, i širom sveta promoviše njihovo prihvatanje, razumevanje i poštovanje, Specijalna olimpijada, u zatvorenom bazenu Sportskog centra u Pančevu, 15.10.2011.godine održano je takmičenje u plivanju.

Četrdesetak takmičara iz osam gradova širom Srbije, Jabuka, Čačak, Pirot, Pančevo, Novi Sad, Niš, Kruševac i Beograd, nadmetala su se u dva plivačka stila - prsno i kraul.

Našu školu predstavljali su Josif Jurišić i Nenad Žigić, korisnici Dnevnog boravka, odnosno Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“. Naime, u disciplini 25 metara prsno, Jurišić je osvojio treće mesto, isplivavši ovu deonicu za 50 sekundi, dok je njegov stariji klubski kolega odustao od ove trke.

Svoju plivačku tehniku Žigić je pokazao u disciplini 25 metara kraul. Prvih 20-tak metara novosađanin je držao prvu poziciju, ali u samom finišu spretniji je bio Vladan Kostov iz Pirota, tako da se Nenad Žigić (26,27) morao zadovoljiti srebrnom medaljom, dok se Josif Jurišić (27,48) i u ovoj kategoriji okitio bronzanom medaljom.

Naše plivače ka sjajnom uspehu predvodili su nastavnici fizičkog vaspitanja, Zorica Stanković i Igor Gatalo.

Ulogu promotera, ali i domaćina takmičenja preuzela je Nađa Higl, prvakinja sveta na 200 metara prso. Specijalna olimpijada Srbija postoji od 2002.godine.

plivanjee.jpgplivanjee1.jpgplivanjee2.jpgplivanjee4.jpgplivanjee3.jpgplivanjee5.jpgplivanjee6.jpgplivanjee8.jpg

 
Sledeće >