Početna arrow Edukativni kamp arrow ODRŽAN BEOGRADSKI BAZAR GLJIVA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
ODRŽAN BEOGRADSKI BAZAR GLJIVA
U organizacji Asocijacije gljivara u holu Doma sindikata u Beogradu 15-16.10.2011.godine održana je 11. Beogradska izložba gljiva, u okviru koje su se na temu „Uloga gljiva u prirodi“ brojnim posetiocima predstavilo dvadesetak proizvođača pečuraka širom Srbije.

Učešće na ovoj sajamskoj izložbi uzela je i ŠOSO „Milan Petrović“, odnosno radna jedinica za uzgoj gljiva Radnog centra (sveža šitaka i sveža bukovača, zatim mlevena šitaka, sušena šitaka za čaj i šitaka u medu).

Na bazaru gljiva su i ove godine bili organizovane radionice za odgajivače, sakupljače i stručnu javnost, a teme su se odnosile na trenutno stanje stanovništva, gljive kao bioindikatore zdravlja životne sredine, uticaj na šumarstvo i upotrebu u ishrani.

Kao i svake godine, svi ljubitelji pečuraka mogli su da uživaju u maketama velikog broja gljiva (jestive, nejestive i otrovne vrste iz prirode, gljive sa medicinskim učinkom i tartufe naših krajeva).

Pokrovitelj izložbe je bilo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

gljive.jpggljive1.jpggljive2.jpggljive3.jpggljive4.jpggljive5.jpggljive6.jpggljive7.jpggljive9.jpggljive10.jpggljive8.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >