Početna arrow Aktuelnosti arrow STUDIJSKO PUTOVANJE U BARANJU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
STUDIJSKO PUTOVANJE U BARANJU
U okviru programa Edukacije poljoprivrednih proizvođača za organsku poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Grada Novog Sada, a u organizaciji Zelene mreže Vojvodine i pokroviteljstvom Upravom za privredu Grada Novog Sada, sprovedeno je 2-3.09.2011.godine dvodevno Studijsko putovanje - Obilazak organske poljoprivredne proizvodnje i primeri agrekoturizma na teritoriji Baranje.

Prvog dana deset novih organskih proizvođača iz Novog Sada, među kojima su bili i predstavnici ŠOSO “Milan Petrović”, videli su specifičnosti organske proizvodnje na imanju „Orlov put“ koje ima kompletnu organsku proizvodnju (ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, stočarstvo), a do detalja su se upoznali sa organskim uzgojem jabuka i prednostima gajenja otpornih i autohtonih sorti.

Osim edukacije učesnici su uživali u toplom gostoprimstvu i bogatoj trpezi porodice Gusak vlasnika imanja „Orlov put“. Nakon toga, usledio je odlazak u Agroturističku zadrugu “BiljePlus” gde je organizovan smeštaj. U pansionu „Crvendać“ druženje se nastavilo uz ognjište i nacionalno jelo čobanac. Učesnicima Studijskog putovanja na raspolaganju su bili i bicikli kojima su mogli da se provozaju Biljem.

Drugog dana, uz stručnu pomoć vlasnice „Crvendaća“ Marije Stipetić upriličen je obilazak Baranje i to: Parka prirode „Kopački rit“, vinske ceste u Zmajevcu, u selu Kopačevu su viđena „nova lica starih lepotica“ (obnovljene fasade na starim kućama), kao i etno selo Karanac. Uzbudljiva tura završila se lokalnim specijalitetom - perkletom od soma u restoranu „Zelena žaba“. 

Ovo putovanje učesnicima je pružilo nova znanja i uvid u iskustva susedne Hrvatske u razvoju organske proizvodnje i agroekoturizma.

bilje.jpgbilje1.jpgbilje2.jpgbilje3.jpgbilje4.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >