Početna arrow Aktuelnosti arrow PREDIVAN KOSTIM MILOŠA MIHAJLOVIĆA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
PREDIVAN KOSTIM MILOŠA MIHAJLOVIĆA
Učenik VII2 razreda osnovne škole “Milan Petrović”, Miloš Mihajlović dobio je drugu nagradu za rad - kostim, na izložbi likovnih radova dece i omladine „Scena, maska, kostim, lutka”, koju je Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine organizovao u okviru 56. Sterijinog pozorja.

Tokom više od pet decenija postojanja konkursa „Scena, maska, kostim, lutka”, u kolekciji Centra za likovno vaspitanje sakupilo se više od 10.000 dečjih likovnih radova inspirisanih pozorištem.

Kostimi, scene, maske i lutke nastale ove godine u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, pokazuju nam različite pristupe u obradi teme.

Mlađa deca pristupaju izradi maski, lutaka i kostima spontanije, pokazuju nam otvoreno svoj šareni i razigrani svet pun boja. Stariji uzrast ulaže više truda u osmišljavanje i izradu radova, što kulminira gotovo profesionalnim pristupom u radu srednjoškolaca. Kao i svake godine i ovogodišnja izložba pokazuje neiscrpnu dečju kreativnost, a uz stručno vođenje i usmeravanje vaspitača, učitelja i likovnih pedagoga, deca s velikom radošću ulaze u svet pozorišta.

kostim.jpgkostim2.jpgkostim1.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >