Početna arrow Aktuelnosti arrow OTPAD DONESI, POKLON PONESI - PRVI PUT U NOVOM SADU!
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
OTPAD DONESI, POKLON PONESI - PRVI PUT U NOVOM SADU!
Uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, u dvorištu škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, 09.05.2011. godine zvanično je otvoren „BiS Reciklažni centar“, čime je upriličen nastavak saradnje između kompanije „Božić&sinovi“ iz Pančeva i škole „velikog srca“, u akciji pod nazivom „Otpad donesi, poklon odnesi“.

Pokretač i organizator novosadske akcije je ŠOSO „Milan Petrović“, koja ima za cilj očuvanje životne sredine kroz prikupljanje električnog i elektronskog otpada, a građani koji budu najmarljiviji donosioci EE otpada , biće nagrađeni zahvalnicom na ručno rađenom recikliranom papiru i biorazgradivom kesicom od ručno rađenog recikliranog papira za pakovanje semena za sadnju.

„BiS Reciklažni centar“ je obezbedio „eko-kontejner“, dok će EE otpad u periodu 15.00-18.00 časova zaprimati radnik iz kompanije „Božić&sinovi“, koji je tokom prošle godine preko Uslužnog centra ŠOSO „Milan Petrović“, stupanjem Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom zaposlen u ovoj firmi.

Novosađani su i do sada pokazivali svoju ekološku osvešćenost kroz akciju „Veliko prolećno spremanje Novog Sada 2011“, tako da se očekuje veliki odziv i veliko raščišćavanje šupa, podruma, ostava, garaža... od rashodovanog elektronskog i električnog otpada, kao što su: monitori, računari, tastature, kuhinjski sitni aparati, šporeti, frižideri, veš mašine, klime, televizori, radio aparati, fluorescentne cevi, mobilni telefoni, telefoni, punjači, daljinski upravljači, kablovi, baterije...

Svečanoj promociji prisustvovali su i načelnik odeljenja Ministarstva prosvete za Južnobački okrug Petar Viđikant, inspektor zaštite životne sredine Miroslav Berković u ime Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, direktorica ŠOSO “Milan Petrović” Slavica Marković i Nikola Egić - generalni direktor kompanije “Božić i sinovi” koja je zadužena za dalje tretiranje i reciklažu elektronskog otpada.

otpad.jpgotpad1.jpgotpad2.jpgotpad3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >