Početna arrow Aktuelnosti arrow "MILJACKA TIHO TEČE"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
"MILJACKA TIHO TEČE"
Nakon uskršnjih praznika, u periodu 26-29.05.2011.godina, petočlana grupa iz ŠOSO "Milan Petrović", imala je prilike da se upozna sa specijalnim školstvom regiona posetivši Sarajevo.

Veoma srdačno smo dočekani od strane zaposlenih u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, koji su u decembru prošle godine bili naši gosti. Tokom trodnevnog boravka u ovom gradu, detaljnije smo se upoznali sa organizacionom šemom ovog zavoda, obišli radionice, internat, učionice i specijalizovane kabinete, te razmenili iskustva praveći paralele između ove i naše ustanove.

Pozitivna energija koja je dvosmerno tekla tokom komunikacije, uz šalu i šetnju obogatili smo svoja dotadašnja saznanja i iskustva, ne samo stručnim informacijama, nego i istorijskim činjenicama vezanim za ovaj kraj, grad, narod i njihovu tradiciju, za šta su zaslužni naši domaćini, koji su se svesrdno potrudili da nam boravak u njihovom gradu bude što prijatniji i da svaki minut kvalitetno iskoristimo.

U prilog tome ide i obilazak Centra za slepu i slabovidnu djecu, zatim, Srednje škole za stručno zanimanje i radno osposobljavanje, kao i Centar za slušnu i govorno oštećenu decu. Naišavši na neizmernu ljubaznost zaposlenih u svakoj od ovih ustanova bili smo u situaciji da sve što nas zanima fotografišemo i saznamo nešto više o segmentima specijalnog školstva sa kojima se ređe susrećemo.

Nošeni prolećnim bojama Bosne, vratili smo se kući ponevši sa sobom najlepše impresije iz Sarajeva uz obećanje da ćemo uskoro dobiti priliku da se i mi pokažemo kao dobri domaćini i ugostimo ih u našem gradu i našoj školi…A do tada, potrudićemo se da stečena znanja iskoristimo u svrhu unapređenja funkcionisanja naše ustanove i učvrstimu međuregionalnu saradnju, što su i bili ciljevi ovog studijskog putovanja.

sarajevo.jpgsarajevoo1.jpgsarajevoo2.jpgsarajevoo4.jpgsarajevoo5.jpgsarajevoo6.jpgsarajevoo7.jpgsarajevoo8.jpgsarajevoo3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >