Početna arrow Aktuelnosti arrow „FER PROIZVOD“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
„FER PROIZVOD“
Stručni tim Uslužnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ prisustvovao je 05.04.2011.godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, Svečanoj promociji i javnom uručenju isprave o kolektivnom žigu Udruženju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije.

Na otvaranju tribine zvanicama se obratila potpredsednik Privredne komore Srbije Vidosava Džagić, izjavivši da veruje da će novine u zakonskim regulativama dati podsticajne rezultate za razvoj preduzeća ovog tipa, doprineti u stvaranju novih društvenih vrednosti, i samim tim promovisati Fer proizvod u jedinstveni „brend“ na domaćem i regionalnom tržištu.

U želji da se podrži razvoj ovih preduzeća, podigne nivo njihovog poslovanja i time omogući povećano zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, Regionalna privredna komora Zrenjanin, kao nosilac projekta „Podrška i promocija zapošljabanja lica sa posebnim potrebama“, u toku 2006.godine uz pomoć Evropske unije, realizovala je ovaj program i izvela studiju izvodljivosti za uspostavljanje robne marke Fer proizvod, rekao je predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin Milan Radovanović.

Sekretar Udruženju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Mirjana Pantelić, je u svojoj prezentaciji dala osnovne informacije o postojanju ovog jedinstvenog proizvoda, naglašivši da je cilj formiranja „kolektivnog žiga“ kontinuirano podizanje kvaliteta robe i usluga na tržištu. U daljem izlaganju, Mirjana Pantelić je naglasila da će se prvi rezultati održivosti ovog projekta pokazati u naredne dve godine, i da će prema studiji izvodljivosti svi članovi udruženja imati finansijsku potporu, kao i da će se u tom vremenskom periodu pojaviti veliki broj slobodnih mesta za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U ime Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, koji je pravno verifikovao robnu marku Fer proizvod, govorila je direktora ove institucija Branka Totić, naglasivši, da u našoj zemlji ne postoji nijedan kolektivan žig koji objedinjuje toliki broj preduzeća iz različitih gradova Srbije.

Završnu reč na skupu imao je direktor Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Miroslav Velimirović, ukazavši na činjenicu, da se javnom promocijom Fer proizvoda od svih članova UIPS-a očekuju nove obaveze i nove odgovornosti, kako bi opravdali ovu robnu marku, kao znak za prepoznatljiv kvalitet na tržištu.

Ovom sastanku su prisustvovali i delegacije iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva rada i socijalne politike i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kao i savetnica za oblast zapošljavanja osoba sa invaliditetom Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Jasmina Stanić.

Kolektivni žig FER PROIZVOD je robna marka kojom se obeležava roba i usluge preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom koji su članovi Udruženju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije.

Uvođenje kolektivnog žiga treba podsticajno da deluje na podizanje kvaliteta pruženih usluga i proizvedene robe kod ovih preduzeća, da doprinese podizanju njihovog zajedništva, jačanju i daljem razvoju Udruženju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koje u svom kompleksu obuhvataju 40 kompanija (među njima je i novosadska firma DES).

Prepoznavanjem znaka Fer proizvod na tržištu ostvariće se težnja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetomda izađu iz zone diskriminacije i pod ravnopravnim uslovima se upuste u poslovanje po strogim i rizičnim uslovima tržišta, u cilju podizanja ekonomske moći, kako bi se stvorili uslovi za ostvarivanje novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom.

fer.jpgfer1.jpgfer2.jpg 

 
< Prethodno   Sledeće >