Početna arrow Aktuelnosti arrow ASISTIVNE TEHNOLOGIJE I RADNA PRAVA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
ASISTIVNE TEHNOLOGIJE I RADNA PRAVA
U organizaciji Ekumenske humanitarne organizacije, a uz finansijsku podršku Evropske unije, u prostorijama Resursnog centra za osobe sa invaliditetom, u periodu 16-18.03.2011.godine održan je prvi trening u okviru projekta "Asistivne tehnologije kao nacin unapredjivanja radnih prava osoba sa invaliditetom".

Prvi susret protekao je u znaku uvodnih saznanja o asistivnoj tehnologiji, trener radionica je bio predstavnik austrijske organizacije „LifeTool“ Thomas Burger, a učešće u okviru projekta je uzela i delegacija ŠOSO “Milan Petrović”.

Teme koje su za ovaj trening bile pokrivene su sledeće: uvod u asistivne tehnologije, različite računarske tehnologije (hardver i softver), dimenzije uspešne integracije u tržište rada bazirane na asistivnim tehnologijama, podesno radno okruženje u svetlu asistivnih tehnologija, iskustva u nabavci asistivnih tehnologija.

“LifeTool” je neprofitna organizacija čiji je cilj da uz pomoć kompjuterske tehnike poboljša kvalitet života osoba sa telesnim i/ili fizičkim invaliditetom.

“Prenosimo vam pozdrave Tomasa Burgera. Njegovi utisci su veoma pozitivni - veoma je zadovoljan vašom aktivnom participacijom tokom treninga i izrazio je sigurnost da će i preostala dva treninga kao i sastavljanje inicijative proteći jednako uspešno”.

Drugi trening će biti organizovan sredinom maja i trajaće dva dana. Tema treninga koju će realizovati domaći trener biće “Javno zastupanje radnih prava osoba sa invaliditetom”.

Tokom tog treninga biće obrađene sledeće teme: komponente, pristupi i aktivnosti javnog zastupanja, pisanje strategije javnog zastupanja, dizajniranje kampanje i razumevanje moći i politike.

as4.jpgas5.jpgas.jpgas1.jpgas2.jpgas3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >