Početna arrow Aktuelnosti arrow EKOLOŠKI BREND NOVOG SADA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
EKOLOŠKI BREND NOVOG SADA
U organizaciji Pokreta gorana Novog Sada i Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a uz podršku mnogobrojnih prijatelja, na prvom spratu SPC „Vojvodina“ u period 15-19.03.2011. godina održana je 21. manifestacija „Novosadsko proleće“.

Na ovom tradicionalnom sajamskom događaju predstavilo se 256 izlagača, a oko 70.000 ljubitelja cveća i sadnica, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata, mogli su da uživaju u velikom broju radionica i izložba na teme: "Zaštićenih područja sa teritorije Vojvodine", izložbu "Energetski efikasni objekti i održivi sistemi", kao i izložbe fotografija učenika srednjih škola.

Naša obrazovna ustanova se na ekološkoj izložbi, kao i prethodnih godina predstavila sa unikatnim rukotvorinama koji su proizvedeni u radnim jedinicama Radnog centra i Dnevnog boravka, kao i proizvodima (rasadni materijal, armomatično i začinsko bilje, cveće) nastalim u okviru poljoprivredne radionice u Edukativnom kampu na Čeneju. 

Korisnici Radnog centra ŠOSO “Milan Petrović” i učenici IV razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” su trećeg dana manifestacije zajedno učestvovali u radionici, u okviru koje su na ručno rađenom recikliranom papiru prestavili svoje ideje na temu - proleće. 

Sledeći susret ljubitelja cveća, meda i starih rukotvorina zakazan je za 1. i 2. april na platou ispred Sportskog poslovnog centra Vojvodina.

eko6.jpgeko7.jpgeko8.jpg                                                                                            

eko.jpgeko1.jpgeko2.jpgeko4.jpgeko5.jpgeko3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >