Početna arrow Aktuelnosti arrow ODRANA REGIONALNA LUTKARSKA SMOTRA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
ODRANA REGIONALNA LUTKARSKA SMOTRA
Još jedno čudesno popodne u ŠOSO“Milan Petrović“ odigralo se dana 04.03.2011.godine, jer smo bili počastvovani da budemo domaćini PRVE REGIONALNE SMOTRE - 17.FESTIVALA LUTKARSTVA OSNOVNIH ŠKOLA.

Učesnici i autori predstava su bili učenici i nastavnici OŠ „Dragutin Zelenović“ iz Siriga, OŠ „Joef Atila“ iz Novog Sada, OŠ „Marija Trandafil“ iz Veternika, OŠ „Miroslav Mika Antić“ iz Novog Sada i OŠ „Prva Vojvodjanska brigada“, takođe iz Novog Sada.

Festival se realizovao pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine i Uprave za kulturu Grada Novog Sada, a organizator ove smotre je „UDRUENJE VOJVOĐANSKIH UČITELJA“.

U publici su se našli i učenici naše škole, a svaka predstava ih je uvela u novi svet stvoren u jednom trenutku kroz koji su ih izvođači vodili svojim lutkama. Po izrazu lica dece mogli ste da otkrijete njihove impresije, isčekivanja, maštanje i doivljavanje avantura glavnih junaka.

Zabavljajući se, svi gledaoci, mogli su naučiti nešto o ekologiji i etno kulturi i to na jedan nesvakidašnji, takoreći, magični način. Bilo je ovo jedno divno iskustvo, koje će moda neke od nas motivisati da im se sledeće godine pridruimo sa sopstvenom predstavom.

lutkarstvo.jpglutkarstvo1.jpglutkarstvo2.jpg lutkarstvo3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >