Početna arrow Aktuelnosti arrow AKTIVNO UČENJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
AKTIVNO UČENJE
U našoj školi u periodu 04-06.02.2011.godine je održan seminar „Aktivno učenje“-bazični deo u kom su date osnovne smernice za obrazovanje nastavnika za primenu metoda aktivnog učenja/nastave.

Kroz analizu i komparaciju dve krajnje tačke na skali raznovrsnih metoda i oblika rada koji se danas koriste u školama širom Srbije, došli smo do svih prednosti i nedostataka tradicionalne i aktivne nastave.

Prolazeći različite radionice definisali smo ovu metodu kroz pet različitih dimenzija i pokušali da opravdamo njene prednosti. Sistematizovali smo dosadašnja znanja i iskustva te pokušali da zajedno sa predavačima pronađemo one komponente koje bi unapredile nastavu u radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

Do sledećeg susreta sa predavačima zamoljeni smo da primenimo neku od metoda aktivnog učenja u aktivnostima ili nastavi u našoj školi i snimimo kamerom kako bismo te snimke mogli zajedno analizirati na drugom delu seminara.

Struktura seminara u potpunosti odgovara nazivu istog jer smo mi, učesnici, bili sve vreme aktivni i sami dolazili do saznanja rukovođeni sjajnim sručnjacima (predavačima), koji su nam svoja ubeđenja i učenje prikazali u praksi.

Seminar Ativno učenje/nastava se nalazi u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora za školsku 2010/2011. godinu (Zavod za unapređenje vaspitanja i obrazovanja)

Izvođač programa: Institut za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu i Obrazovni forum - Centar za aktivno učenje, Beograd

 
< Prethodno   Sledeće >