Početna arrow Aktuelnosti arrow PREDSTAVLJENA ASISTIVNA TEHNOLOGIJA NA SAJMU OBRAZOVANJA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
PREDSTAVLJENA ASISTIVNA TEHNOLOGIJA NA SAJMU OBRAZOVANJA
Na Novosadskom sajmu u periodu 24.februar - 1.mart 2011.godina održane su tri manifestacije 7.Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, 17.Međunarodni „Salon knjiga“ i 16.Izložba umetnosti „Art Expo“, gde je u proteklih pet dana nastupilo oko 150 izlagača iz naše zemlje i okruženja.

Ceneći sada već tradiciju novosadskog sajma obrazovanja, ministar prosvete Žarko Obradović je na svečanom otvaranju ove manifestacije izjavio, da su „Putokazi“, veoma važan događaj na kome se prezentuju nova dostignuća i aktuelne informacije, a pored upoznavanja s međunarodnim kretanjima na ovom planu i kao izuzetnu pomoć đacima i studentima u daljem obrazovanju.

Sedmi sajam obrazovanja je predstavio fakultete Univerziteta u Novom Sadu i nekoliko drugih obrazovnih ustanova, među kojima je i bila ŠOSO „Milan Petrović“, a posetilo ga je sedam hiljada učenika osnovnih i srednjih škola i studenata.

Novina ovogodišnjeg Sajma obrazovanja, pored toga što prvi put đaci i studenti nisu plaćali ulaz, bila je i Liga srednjškolskih bendova, u kojoj se u organizaciji Školske uprave u Novom Sadu takmičilo 16 sastava iz Južnobačkog i Sremskog okruga.

Na Salonu knjiga prodato je oko 5.000 naslova iz ponude od oko 80 izdavača i knjižra, koji su pred sajamsku publiku izložili više hiljada dela domaćih i stranih pisaca, enciklopedija, stručne i literature za decu, dok je okviru 16. Izložbe umetnosti "Art ekspo", nastupilo 40 izlagača, slikara i galerista, prodato je više od 100 umetničkih dela, a manifestaciju je obeležila tematska izložba "Jedan (ne)mogući kontakt Vorhol-Brtka".

Naredna manifestacija na Novosadskom sajmu je Izložba pogrebne opreme koja se održava od 1. do 3. aprila. Sajam motocikala, bicikala i prateće opreme MOTO BIKE EXPO - NOVI SAD, kao i Izložba nautike na programu su od 14. do 17. aprila, dok će se najznačajnija manifestacija u oblasti agrara u regionu - 78. međunarodni poljoprivredni sajam, održati se od 14. do 21. maja.

putokaz.jpgputokaz1.jpgputokaz2.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >