Početna arrow Aktuelnosti arrow KREATIVAN "OKRUGLI STO"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
KREATIVAN "OKRUGLI STO"
U Plavoj sali škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ realizovan je seminar „MENSA NTC sistem učenja - razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišljanja i efikasnog učenja“.

U okviru dva termina (14.12.2010.godina i 08.02.2011. godina), 40 učesnika ovog akreditovanog seminara, su aktivnim učestvovanjem prelazili kroz razne teme i radionice vezanim za unapređenje sistema učenja i samoj primeni u praktičnoj nastavi, zatim kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice.

Teme koje su realizovane u okviru seminara:

„Neurofiziologija, razvoj mozga“

„Tehnike memorije“

„Funkcionalno razmišljanje“

„Zagonetne priče“

„Tehnike memorije“

„Vežbe koordinacije i koncentracije“

„Tehnika učenja, memorije, analiza radova, konsultacije“

„Primena stečenih znanja, analiza učenika, konsultacije sa voditeljima seminara“

Voditelji seminara:

dr Ranko Rajović

Uroš Petrović

Dragana Milanović

Sedište Mense Srbije se nalazi u Novom Sadu, a lokalne kancelarije postoje još i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Vranju, Kraljevu, Kikindi.

Mensa pruža priliku da se osobe visokog koeficijenta inteligencije nađu, razgovaraju, razmene misli i iskustva i naravno zabave. Jedini uslov za ulazak prijem je ostvaren takav rezultat na testu inteligencije, koji vas svrstava u gornjih 2% ukupne populacije, a koji izražen u koeficijentu inteligencije (IQ) iznosi 131 ili više po sadašnjoj, 133 ili više po Bineovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

mensa.jpgmensa1.jpgmensa2.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >