Početna arrow Aktuelnosti arrow OPREMLJEN NOVI ŠKOLSKI CENTAR SA ASISTIVNOM OPREMOM
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
OPREMLJEN NOVI ŠKOLSKI CENTAR SA ASISTIVNOM OPREMOM
Svečana dodela asistivne opreme sa informaciono tehnološkim pomagalima za osobe sa invaliditetom upriličena je 23. decembra 2010. godine u medijateci ŠOSO “Milan Petrović”. Oprema vredna preko 3.000.000,00 dinara kupljena je sredstvima iz donacije Republike Austrije, na osnovu Strateškog partnerstva u podršci Programu privrednog razvoja AP Vojvodine između Austrijske agencije za razvoj (ADA) i Vlade AP Vojvodine, a u okviru Programa „Integrisana kvalifikaciona šema - IQS“, čiji je nosilac Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Na svečanosti su prisustvovali pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin sa saradnicama Jasminom Stanić i Gordanom Kamenarović, šef Кancelarijе za tehničku saradnju Ambasade Republike Austrije, Klaus Kaper, i članovi njegovog tima, Direktorka opšte službe pokrajinskih organa koja je realizovala ovu vrednu donaciju, brojni predstavnici medijskih kuća, učenici i nastavnici škole. Direktorka škole Slavica Marković je upoznala goste sa značajem donacije za razvoj servisa za asistivne tehnologije na regionalnom nivou, kao i sa budućim izgledom i organizacijom novog centra škole koji se završava na Novom naselju.

Pokrajinski sekretar je istakao značaj naše institucije za obrazovanje i zapošljavanje dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom i najavio da će škola imati svoje mesto u pokrajinskom edukativnom centru, koji se osniva upravo uz pomoć Austrijske agencije za razvoj. Gosti su potom obišli školu i neplanirano se zadržali na novogodišnjoj priredbi koju su pripremili naši mališani.

asistivna.jpgasistivna1.jpgasistivna2.jpgasistivna3.jpgasistivna4.jpgasistivna5.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >