Početna arrow Aktuelnosti arrow KOLEGE IZ ZAVODA SA OBALE MILJACKE POSETILI KOLU VELIKOG SRCA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
KOLEGE IZ ZAVODA SA OBALE MILJACKE POSETILI KOLU VELIKOG SRCA
Predstavnici Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj dece „Mjedenica“ iz Sarajeva posetili su 17.12.2010.godine ŠOSO „Milan Petrović“.

Gosti su obišli neke od organicaionih jedinica naše škole: Dnevni boravak, predškolsko i Radni centar, a potom se vratili u osnovnu školu gde je usledio obilazak učionica i kabineta.

U prijatnoj atmosferi uz posluenje u medijateci goste je pozdravila i direktorka škole Slavica Marković, koja je, kolege iz Sarajeva pozvala na dalju saradnju i razmenu stručnih iskustava. Gosti su bili puni pozitivnih utisaka, ocenivši ovu posetu vrlo korisnom i uspešnom. Na naše gostoprimstvo uzvratili su pozivom naših zaposlenih u njihovu ustanovu, obećavajući da je ovo samo početak jedne nove saradnje u nadi da će ona potrajati za dobrobit obe obrazovne ustanove.

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ je odgojno-obrazovna ustanova smještena u istoimenoj ulici u starom dijelu Sarajeva. Namjenjena je za rad sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama (mentalna retardacija i kombinovane smetnje). Postoji od 1947. godine, a rad nije prekidala ni u toku rata (1992-1995).

Osnovni segmenti rada su: Vrtić «Sunce u “Mjedenici”, Osnovna škola, Internat za smještaj učenika, Produeni boravak i Radionice za radnu okupaciju osoba sa umjerenom i teom mentalnom retardacijom, starijih od 16 godina.

sarajevo.jpgsarajevo1.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >