Početna arrow Aktuelnosti arrow NA POMOLU NOVE KUNE ZAJEDNICE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NA POMOLU NOVE KUNE ZAJEDNICE
Tribina u okviru koje je promovisan program samostalnog ivota uz podršku za osobe sa invaliditetom odrana je 22.12.2010. godine u prostorijama naše obrazovne ustanove.

Organizatori tribine su bili ŠOSO „Milan Petrović“ i Savez organizacija za pomoć osobama ometenim u razvoju (SOPOR). Pozdravnu reč su imale Slavica Marković, direktor naše škole i Mira Gašić , predstavnik SOPOR-a.

Nakon pozdravne reči govorilo se o dosadašnjim iskustvima u primeni programa: samostalni ivot uz podršku u ŠOSO „Milan Petrović“. O programu prevencije institucionalizacije, govorila je Daniela Tamaš, a o programu deinstitucionalizacije, Mirjana Lazor, pedagog.

Nakon prezentacija, učesnici tribine su imali prilike da pogledaju dokumentarni film o programu: samostalni ivot uz podršku, ŠOSO „Milan Petrović“, koji je napravila Marica Jolović, Produkcijska kuća „Mifos“.

U završnom delu tribine, Slavica Marković je predstavila Fondaciju „Milan Petrović“ i planove za budućnost i perspektivu programa samostalni ivot uz podršku za osobe sa invaliditetom.

Tribina se završila otvorenom diskusijom gde su roditelji izneli svoje utiske o programu, postavljali pitanja voditeljima tribine o detaljima programa, podelili međusobno svoja iskustva, planove za budućnost i dileme u vezi ivotne perspektive njihove dece.

Tribina je trajala tri sata i protekla je dobroj atmosferi. Zaključak tribine je da su ovakvi promotivni skupovi potrebni kako bi roditelji bili informisani o programu samostalnog ivota uz podršku i o novostima u realizaciji programa, kao i da opstanaku i što boljem kvalitetu programa treba da doprinose i stručnjaci i roditelji, udruenim snagama.

 
< Prethodno   Sledeće >