Početna arrow Aktuelnosti arrow NOVE MOGUNOSTI NA POLJU ASISTIVNE TEHNOLOGIJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NOVE MOGUNOSTI NA POLJU ASISTIVNE TEHNOLOGIJE
U poseti ŠOSO “Milan Petrović” 17.decembra 2010. godine bili su gospođa Birgitta Gothberg, rukovodilac razvojnog programa iz Švedskog istituta za asistivne tehnologije i gospođa Nadica Milanović, menaerka projekta Delta humanitarnog fonda sa sradnicama.

Zahvaljujući interesovanju i ranijim kontaktima sa ovom vodećom ustanovom u svojoj oblasti, naša škola je uvrštena među nekoliko institucija u Srbiji, koje su gošće iz Švedske posetile tokom svok kratkotrajnog boravka u našoj zemlji. U razgovoru sa direktorkom Slavicom Marković imale su priliki da se detaljnije upoznaju sa programima i opremljenošću škole.

Tokom posete razgovarano je pre svega o mogućnostima dugotrajnije saradnje na polju asistivnih tehnologija, edukacije stručnjaka za rad u ovom domenu, ali i o elementima sistema socijalne zaštite osoba sa invaliditetom i načinima kako se ona ostvaruje u Švedskoj.

Kratkim filmom smo prezentovali obrise, koncepciju i planirane sadraje objekta škole u izgradnji na Novom naselju i mesto novih tehnologija u tom kontekstu. Gošće su izrazile elju da razovore nastavimo tokom njihovog narednog dolaska na proleće sledeće godine.

svedska.jpgsvedska1.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >