Početna arrow Aktuelnosti arrow NE ODSTUPAMO OD TRADICIJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NE ODSTUPAMO OD TRADICIJE
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Srbiji i svetu, 3.decembar, je obeležen različitim manifestacijama, u znak podrške invalidnim licima koje, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, čine 10 odsto stanovništva.

Tim povodom, načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Vera Grkavac, svečano je u holu ispred “Gradske kafane u Sportskom i poslovnom centru “Vojvodina” otvorila Sajam organizacija i ustanova osoba sa invaliditetom.

Osnovni cilj ove tradicionalne manifestacije, u okviru koje je učešće uzela i naša obrazovna institucija, je da se sugrađani upoznaju sa svim udruženjima i ustanovama osoba sa invaliditetom kroz njihovo stvaralaštvo iz raznih oblasti.

Ove godine se okupilo petnaest organizacija, koje su svaka na svoj način, svoj kreativni rad posetiocima sajma predstavili kroz edukativno-prodajnu izložbu na štandovima i bogat kulturno-umetnički program. Ispred ŠOSO “Milan Petrović” svojim nastupima ovaj trodnevni događaj su upotpunili školski inkluzivni hor ”ISON” i Plesni klub „Euronomea”, predstavljajući inkluzivni program, u čiju interpretaciju su uključeni korisnici Dnevnog boravka i Radnog centra.

Sajam organizacija i institucija osoba sa invaliditetom uz podršku Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu organizovao je Resursni centar za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije.

spens.jpgspens2.jpgspens3.jpgspens4.jpgspens5.jpgspens6.jpgspens7.jpgspens9.jpgspens10.jpgspens11.jpgspens12.jpgspens13.jpgspens1.jpgspens8.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >