Početna arrow Aktuelnosti arrow NOVA ULOGA ŠKOLE ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
NOVA ULOGA ŠKOLE ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU
Predajom “Otvorene knjige” sledećim državama počasnim gostima Sajma knjiga, Brazilu, Portugalu i Angoli spuštena je zavesa na ljubilarni 55. Međunarodni sajam knjiga, koji se u periodu od 25-30.oktobra 2010.godine održao na Beogradskom sajmu.

Pored ove manifestacije upriličene na temu „Pamet u glavu“, koju je posetilo 150.000 posetilaca, učešće uzelo preko 800 izlagača, a u okviru kojeg je bilo organizovano veliki broj književnih tribina, predstavljeno pregršt novih izdanja, kao i druženja sa piscima, održana su još dva sajamska programa 42. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu „Učila“ i 4. Sajam obrazovanja „Zvonce“.

ŠOSO „Milan Petrović“ se na Sajmu obrazovanja, koji se ove godine održao pod sloganom "Više ne učim za ispitivača i njegove ćefove, već za svoj poziv i život", pored kreativno-izlagačkog dela na štandu, predstavila u pratećem programu manifestacije sa prezentacijom „Nova uloga škole za decu sa smetnjama u razvoju“.

Gosti naše obrazovne ustanove na sajmu bili su kuturno-umetnička ustanova „Tesla-Art“, koja se brojnim posetiocima ove prestižne manifestacije prestavila sa dve interaktivne inkluzivne radionice u okviru projekta „Umetnost i inkluzija“: „Laza i mi“ (sport, zdravlje i lepota, Petar Čelik) i „Šopen i mi“ (200 godina rođenja Frederika Šopena, Marina Milić-Apostolović), kao i humanitarna organizacija „Healing Hearts“ iz USA, sa performansom “Osmeh od srca”.sajam.jpgsajam1.jpgsajam2.jpgsajam3.jpgsajam6.jpgsajam7.jpg

sajam9.jpgsajam8.jpgsajam5.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >