Početna arrow Edukativni kamp arrow JESEN NA ČENEJU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
JESEN NA ČENEJU
U okviru Edukativnog kampa na Čeneju i ova jesen protiče u znaku poljoprivrednih radova u plasteniku, stakleniku i na otvorenom polju.

U skladu sa potrebama škole i planiranjem za novu sezonu, korisnici poljoprivredne radionice Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“, ovih meseci blagovremeno pripremaju zemljište i stvaraju adekvatne uslove, kako bi se u sledećoj vegetaciji mogli očekivati zadovoljavajući prinosi.

U plasteniku je početkom oktobra zasađena jednogodišnja biljka sa kratkom vegetacijom - salata, kao i crni i beli luk. Kao recept za uspešniju proizvodnju (raniji i veći prinos i bolji kvalitet) postavljene su malč folije (folije kojima se prekriva-zastire zemljište), a aktivan je i sistem za navodnjavanje.cenejkic.jpgcenejkic2.jpgcenejkic3.jpgcenejkic5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompostiranjem zatvaramo prirodni ciklus kruženja stvari u prirodi, od biorazgradivih otpadaka nastaju vredne organske stvari.

Na taj način odgovorno i aktivno rešavamo problem otpada, sami recikliramo oko jednu trećinu svojih otpadaka. Kompostiranjem također hranimo zemlju i dajemo svoj doprinos u zaštiti okoline.

Evo kako mi to radimo na školskom salašu...cenejkic1.jpgcenejkic4.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >