Početna arrow Aktuelnosti arrow OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U ŠOSO „MILAN PETROVIĆ“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U ŠOSO „MILAN PETROVIĆ“
Pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitua, u periodu od 04-10.10.2010.godine, održana je po osmi put manifestacija „Dečja nedelja“.

SVEČANO OTVARANJE

Pod sloganom „Zastani, svete, bar za trenutak, da deca nađu siguran kutak!“, pored ŠOSO „Milan Petrović“, u realizaciju celog događaja bilo je uključeno 27 organizacija, ustanova i udruženja građana sa preko 4000 učesnika.

Puštanjem pet balona, koji poput olimpijskih krugova, simbolizuju kontinente, član gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sanja Stojanović, zajedno sa mališanima iz nekoliko novosadskih vrtića, svečano je 04.10.2010.godine u centru grada otvorila Dečju nedelju.

Ova tradicionalna manifestacija je tokom nedelju dana predstavila niz interaktivnih sadržaja čiji su nosioci bili upravo deca, a sam program obeležavanja je baziran na promovisanju kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih sadržaja posvćenih najmlađima.

Tom prilikom i u našoj školi izvedene su brojne predstave, izložbe i muzički programi...bina.jpgbina1.jpg                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRVACI U DEČIJEM SAVEZU

Uz interpretaciju malog hora i recitatorske sekcije naše škole, 05.10. upriličen je Prijem prvaka u Dečiji savez, a nakon toga su predškolci iz "Radotonskog detinjstva", proveli jedan dan u Montesori učionici i senzornoj sobi.prvak.jpg soba1.jpgU programu je učestvovalo tri grupe dece, a za svaku je organizovana posebna aktivnost, u montesori učionici: "Krug tišine", "Vođena fantazija" i igrokaz "Zamislite". dok su se u senzornoj sobi paralelno odvijale radionice: "More i podvodni svet", "Igramo se zvukovima" i "Igra pokretom"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

soba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRAD - VODA - PORTRET

Dečja likovna kolonija "Između dva mosta", koja je ove godine okupila oko 70 učenika iz dvadeset osnovnih škola održana je 06.10. u objektu ŠOSO "Milan Petrović" na Čeneju.

Učesnici 13. kolonije su stvarali “mala umetnička dela” na teme: “Voda kao izvor života”, “Moj grad kakav bi želeo” i “Portret nekog koga volim”, i prema rečima organizatora manifestacije, Aktiva likovne kulture ŠOSO “Milan Petrović”, biće upotrebljena u izradi novogodišnjih čestitki.

Ovu tradicionalnu likovnu manifestaciju otvorio je prosvetni savetnik u Ministarstvu prosvete Republike Srbije, Dimitrije Kolarević, a svečanom otvaranju je prisustvovao i veliki prijatelj škole Borislav Petrović, vlasnik firme d.o.o „Vageli“, koji je zajedno sa preduzećem GP HGP Novi Sad, kao i minulih godina bio pokrovitelj ove likovne kolonije.

Istog dana u popodnevnim časovima u Plavoj sali održana je likovna radionica na temu „Moja učiteljica“, u okviru koje su učestvovala deca iz viših razreda novosadskih osnovnih škola, dok su učenici nižih razreda naše škole, te večeri u Pozorištu mladih odgledali predstavu „Radoznalo slonče “.kanal.jpgkanal4.jpguciteljica.jpguciteljica1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PANO DEČIJIH PRAVA

Svi učenici i nastavnici osnovne škole po smenama su 07.10. učestvovali u izradi panoa „Dečijih prava“, koji je postavljen na ulasku u našu obrazovnu ustanovu.

U školskom dvorištu je tog dana realizovana najpopularnija kreativna aktivnost među najmlađima „slikanje na betonu“, u okviru koje su pored naših učenika, takođe učestvovala i deca iz drugih novosadskih škola, dok je u Plavoj sali upriličen i stručni skup „Škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju kao servisni centar za pružanje podrške deci i nastavnicama u redovnim školama i vrtićima“. (direktor Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ dr Borislav Samardžić i direktorka ŠOSO „Milan Petrović“ mr Slavica Marković, potpisali su 05.10, Sporazum o nastavnu saradnje ove dve obrazovne institucije u oblasti inkluzivnog obrazovanja dece sa smetnjama i teškoćama u razvoju).brod.jpgbrod1.jpgbeton1.jpg beton.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIOSKOP U NAS

Kao i svake godine pod pokroviteljstvom Dečijeg saveza Novog Sada u Plavoj sali naše škole, 08.10. organizovano je druženje mališana iz novosadskih osnovnih škola uz kokice i film.kokice.jpgkokice1.jpg                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDIM, ČUJEM, OSEĆAM…

U cilju podsticanja kreativnog likovnog izražavanja, a u organizaciji najaktivnije sekcije Društva učitelja Novog Sada, Dečijeg saveza, 09.10. u Edukativnom kampu na Čeneju upriličena je poslednja u nizu šestodnevnog programa likovne radionice "Vidim, čujem, osećam...".

Učesnici kolonije, ukupno 40, su pored naših učenika bili i starije kolege iz sedam novosadskih škola, od V do VIII razreda. Deca su se prilikom rada opredelila za jednu od ponuđenih likovnih materijala (tempera, ugljeni štapići, voštane boje, drvene boje ili olovka).ucitelj3.jpgucitelj4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naime, učenici ŠOSO “Milan Petrović” su aktivno učestvovali i u dve manifestacije koje su prethodile ovogodišnjoj Dečijoj nedelji.

LORIST

U okviru sajma „LORIST“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, 01.10. održan je drugi po redu festival sporta „Gymfestu 2010“, čiji je osnovni cilj popularisanje sporta među mladima i promocija rekreativnih klubova za starije generacije.U okviru ovog festivala posetiocima se predstavio i Plesni klub „Euronomea“. U okviru svog nastupa, predstavljajući inkluzivni program zajedno sa ŠOSO „Milan Petrović“, okupivši čak 70 korisnika, stvorili su zajedničkim snagama jedno novo carstvo, CARSTVO U DRUGARSTVU.

U saradnji Saveza za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Jašimo zajedno” iz Beograda, Fondacije “Nazaj na konja” iz Slovenije, Konjičkog kluba “Aranđelovac” i Udruženje građana “Vera, ljubav, nada” ŠOSO “Milan Petrović”, u okviru Prvog sajma konjarstva, prezentovana je pokazna vežba terapijskog jahanja.

A u okviru iste sajamske manifestacije svojim javnim nastupom predstavio se i Centar za obuku i rekreaciju - Centar za obuku u ribolovu i rekreativne aktivnosti uz vodu i na vodi osoba sa invaliditetom. Metodološka škola ribolova, kojom, sa velikim uspehom rukovodi Sava Strajnjić, bazirana je na obuci sačinjenoj od dva tematska ciklusa: ciklus predavanja i ciklus obuke u ribolovu pored reke, koji se sprovodi u većini radnih jedinica naše obrazovne ustanove.fest2.jpglorist7.jpglorist5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUDI MODNI DIZAJNER

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu i organizaciji Inkluzivnog centra ŠOSO “Milan Petrović”, 22.09. u dvorištu osnovne škole održan je kreativno-edukativni program pod nazivom “Budi modni dizajner”.

Preko tridesetoro dece iz četiri novosadske osnovne škole su uz asistenciju nastavnika, koristeći razne likovne tehnike, materijal i boje, dizajnirali muške i ženske uniforme.uniforme1.jpguniforme4.jpguniforme5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najaktivnija sekcija Društva učitelja Novog Sada - Dečiji savez je na svečanom prijemu u Gradskoj kući uručila ŠOSO "Milan Petrović" plaketu za svesrdnu i uspešnu saradnju prilikom organizacije ovogodišnje Dečje nedelje.drustvo.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >