Početna arrow Aktuelnosti arrow UVOD KA SIGURNOM I PODSTICAJNOM OKRUŽENJU ZA DECU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
UVOD KA SIGURNOM I PODSTICAJNOM OKRUŽENJU ZA DECU
Savetnica na UNICEF projektu "Škola bez nasilja", Stanislava Vučković i direktorka ŠOSO „Milan Petrović“, Slavica Marković potpisale su 13.09.2010.godine, Ugovor o realizaciji ovog programa, koji je sa svojom implementacijom, u našoj državi započeo školske 2005/06. godine.

Program sprovodi UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom rada i socijalne politike, Savetom za prava deteta Vlade Republike Srbije, Zavodom za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja, a od školske 2008/09. godine i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom omladine i sporta.

Glavni cilj programa „Škola bez nasilja“ jeste stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj. U okviru ovog programa nasilje je definisano kao svaki oblik ponašanja koji ima za cilj namerno nanošenje psihičkog ili fizičkog bola drugome.

Svečanosti su prisustvovali pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš, načelnik Južnobačkog i Sremskog okruga za obrazovanje Petar Viđikant, pokrajinska sekretarka za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, koja je ujedno i predsednik Saveta roditelja škole Dušanka Sremački i predstavnica firme „Autoritas investment“ Milica Stojanović, koja je podržala ovaj projekat i omogućila da škola postane 189 članica programa „Škola bez nasilja".nasilje1.jpgnasilje2.jpgnasilje3.jpgnasilje4.jpgnasilje5.jpg nasilje6.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >