Početna arrow Aktuelnosti arrow CARSTVO U DRUGARSTVU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
CARSTVO U DRUGARSTVU
U okviru sajma „LORIST“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, 01.10.2010. godine održan je drugi po redu festival sporta „Gymfestu 2010“, čiji je osnovni cilj popularisanje sporta među mladima i promocija rekreativnih klubova za starije generacije.

U okviru ovog festivala posetiocima se predstavio i Plesni klub „Euronomea“. Naime, u okviru svog nastupa, predstavljajući inkluzivni program zajedno sa ŠOSO „Milan Petrović“, okupivši čak 70 korisnika, stvorili su zajedničkim snagama jedno novo carstvo, CARSTVO U DRUGARSTVU.

Takođe su u tom performansu učestvovali i neki roditelji te dece i njihovi nastavnici. Program je otvorila jedna Vila u prelepoj balskoj haljini (Tanja Jakovljević), koja se pojavila na želju jednog čoveka (Gomboš Robert), koji je zaželeo da stvori jedno veliko šarenoliko carstvo u drugarstvu gde su svi jednaki i svi se vole.

Pojavljivši se ispred usnulog aktera, jednim potezom ruke odjednom stvori jedno prelepo carstvo i budi ga u novom prelepom okruženju i to proslavljaju zajedničkim plesom, pozivajući sve učesnike da se na kraju njihovog plesa pridruže u jednom velikom inkluzivnom voziču.

Nakon toga svoje, umeće u plesu pokazali su učenici naše škole iz objekta u ulici Braće Jovandić i nastavnice Melita Mitrović i Spomenka Kovačević, kojima se svestrano pridružuju po želji i ostala deca.

Do kulminacije zadovoljstva dovode par odraslih učesnika (Adžibaba Nikola i Đokić Nevena), koji plešu igru „ča ča ča“, sa kojim inače blistaju na takmičenjima širom Vojvodine. Program se nastavlja uz veoma osećajan „bluz“ učenika nastavnice Violete Strahinjević, koji su izmamili poneku suzu radosnicu u očima publike.

Takav emotivni doživljaj ne može da se zaobiđe ni sa prelepim plesom zaljubljenih, „rumbom“, koje su odigrali vrhunski takmičarski par Đilvesi Kornel i Matković Vesna, koji su svojom prelepom igrom podsetili gledalište kako je lepo biti zaljubljen.

Svoju veštinu takmičarskog plesanja pokazuju zajedničkim nastupom deca iz redovne populacije članovi plesnog kluba i deca sa autizmom, koji plešu četiri plesa u paru („engleski valcer“, „bečki valcer“, „ča ča ča“ i „twist“). Svečanoj atmosferi i energiji doprinose i plesom ponovo par (Adžibaba Nikola i Đokić Nevena), plešući atraktivan ples „Disco“, koji sadrži mnogo raznolikih figura i interesantnih okreta.

Nijedan nastup nije potpun bez naših takmičarskih zvezda iz Dnevnog boravka i Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“, koji su sa osmehom na licu i presretnim pokretima pokazali publici zbog čega su osvojili medalje na plesnom takmičenju, odigravši takođe četiri plesa. Vrlo vešto su uspevali da iskoriste sve figure koje su prethodno naučili i uvežbali.

Veoma lepršavim i vrckavim „Jive-om“ su ovu lepu priču priveli kraju naš vrhunski par Đilvesi Kornel i Matković Vesna sa kojim su izmamili prelepi ritmički aplauz publike. Na kraju opet jedan veliki inkluzivni voz koji simbolizuje putovanje te ideje i tog carstva dalje od ovog mesta povezujući ceo svet da bude jedna velika inkluzija i jedno veliko carstvo u drugarstvu.fest.jpgfest1.jpgfest2.jpgfest3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >