Početna arrow Aktuelnosti arrow 43. LORIST U ZNAKU PRVOG SAJMA KONJARSTVA U SRBIJI
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
43. LORIST U ZNAKU PRVOG SAJMA KONJARSTVA U SRBIJI
Tradicionalna sajamska smotra lova, ribolova i sporta, Međunarodni sajam hortikulture, zatim Međunarodni sajam „Eko-svet“, i po prvi put ove godine 1. sajma konjarstva "HorseVille", održana je od 28. septembra do 3. oktobra na Novosadskom sajmu.

U halama i na otvorenom prostoru sajmišta predstavilo se više od 300 izlagača iz Srbije, zemalja u regionu i Evropske unije. Bogatstvom sadržaja i pratećih dešavanja, uspešnim promocijama i velikim brojem održanih stručnih predavanja, okruglih stolova, tribina i seminara, ova manifestacija privukla je pažnju mnoštva učesnika i posetilaca, kojih je ove godine, prema organizatorima bilo oko 50.000.

Izložba lova, ribolova i sporta bila je namenjena ljubiteljima prirode i predstavila je mogućnosti ribolovnog i lovnog turizma. Posetioci su mogli da vide domaće i strane proizvode namenjene lovu i lovcima, odnosno ribolovu i ribolovcima, a održana je i tradicionalna izložba rasnih pasa. U okviru ove sajamske manifestacije svojim javnim nastupom predstavio se i Centar za obuku i rekreaciju - Centar za obuku u ribolovu i rekreativne aktivnosti uz vodu i na vodi osoba sa invaliditetom. Metodološka škola ribolova, kojom, sa velikim uspehom rukovodi Sava Strajnjić, bazirana je na obuci sačinjenoj od dva tematska ciklusa: ciklus predavanja i ciklus obuke u ribolovu pored reke, koji se sprovodi u većini radnih jedinica naše obrazovne ustanove.

Izlagački program Sajma hortikulture obuhvatao je nekoliko robnih grupa - sadni materijal, semensku robu, dekorativne biljke, uređenje enterijera, zalivne sisteme, plastenike, mehanizaciju za hortikulturu i sredstva za prehranjivanje i zaštitu, dok su teme vezane za očuvanje životne sredine i vraćanje prirodi osnovni zajednički imenitelji izlagača na Sajmu „Eko-svet“.

Posebnu pažnju privukao je "HorseVille", okupivši 108 izlagača i 204 konja, dresurno jahanje, tri takmičenja, izložbe i drugi prateći segmenti ostavili su snažan utisak na posetioce i postavili nove izazove pred organizatore.

Naime, u saradnji Saveza za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Jašimo zajedno” iz Beograda, Fondacije “Nazaj na konja” iz Slovenije, Konjičkog kluba “Aranđelovac” i Udruženje građana “Vera, ljubav, nada” ŠOSO “Milan Petrović”, u hali 13 prezentovana je pokazna vežba terapijskog jahanja. Aktivnosti pomoću konja se mogu koristiti kao oblik terapije za pomoć razvoju u fizičkom, psihičkom, kognitivnom i perceptivnom ponašanju. Poboljšava snagu mišića, hod, komunikaciju, socijalne veštine, koncentraciju, perceptivnu sposobnost motorike, samopouzdanje, koordinaciju pokreta i samim tim uključuje osobe sa invaliditetom u sport i rekreaciju sa konjem.lorist.jpglorist1.jpglorist2.jpglorist3.jpglorist4.jpglorist5.jpglorist6.jpglorist8.jpglorist7.jpglorist9.jpg

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >